Közélet

2016.05.24. 18:59

Emlékezés az '56-os hősökre

Kedden tartotta soros ülését a békéscsabai '56-os Emlékbizottság. Kiderült, az idén februárban alakult grémium fő feladata az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára szervezett, várhatóan ősztől induló programsorozat előkészítése, koordinálása.

M. P. M.

— A város a közelmúltban két pályázatban kért támogatást a megemlékezés-sorozat létrejöttére. Az egyik kiíráson, melyen egy emlékpont felállítását céloztuk meg, hárommillió forintot nyert a megyeszékhely. A másik pályázatnál, ahol még várjuk az eredményt, ötmillió forintot lehet igényelni. Ugyanakkor, ha ez utóbbin nem nyernénk, akkor sem lehet probléma lévén, a város hárommillió forintot különített el a rendezvények költségének finanszírozására — hangsúlyozta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Az ülésen, melyen Fekete Pál, a város díszpolgára is részt vett az ''56-os Emlékbizottság tagjaként, elhangzott, előadássorozattal, kiállításokkal, hangversenyekkel, emléktábla-avatással, főként iskolásoknak szóló pályázatokkal és számos megemlékezéssel készül a megyeszékhely. Javaslatokat is várnak ''56-os érdemérem elismerés odaítélésére. Utóbbit október 23-án adnák át a kiválasztottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!