Zene

2005.06.22. 11:00

Soulfly a Wan2 fesztiválon!

A mezőtúri Wan2 fesztivál egyik világsztár fellépője ebben az évben az ex-Sepulturás Max Cavalera bandája, a Soulfly lesz. Hazánkban eddig egyetlen alkalommal vendégeskedtek, a 2004. év elején, így várhatóan nagy érdeklődést vált ki mostani fellépésük. Június 30-án, csütörtökön este a VIVA nagyszínpadán láthatjátok őket a Wan2 fesztivál keretében.

BEOL

Diszkográfia

1998: Soulfly

2000: Primitive

2002: 3

2004: Prophecy

2005: Songs Remains Insane - DVD

A Soulfly története:
A brazil Sepultura 1996. őszén bekövetkezett kettészakadását követően a már hosszabb ideje az arizóniai Phoenix-ben élő, Max Cavalera énekes/gitáros új bandát toborzott, melynek a Soulfly nevet adta. Marcelo Dias basszer, Lucio Bandeira gitáros, valamint Roy Mayorga (ex-Thorn) dobos formálta társulat ’98 tavaszán rukkolt elő bemutatkozó albumával.

A Ross Robinson hangmérnök kezenyomát viselő, törzsi groove-okra épített, extrém Metal korongon számos közreműködő bukkant fel, mint Chino Moreno (Deftones), Fred Durst (Limp Bizkit), vgay a brazil Crossover legenda, a Ratos De Porao tagjai.

[caption id="" align="alignleft" width="470"] Max Cavalera bandája a Wan2-n
[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A csapat hamarjában hosszú turné-körútra indult, miközben Lucio gitáros helyére, előbb a Machine Head frissen menesztett bárdistája, Logan Mader, majd a kaliforniai Snot volt gitárosa, Mike Doling került. A koncersorozat végén Roy Mayorga dobos is kiszállt, kinek utódja Joe Nunez, a chicagói Fleshold egykori ütőse lett.

2000. őszén „Primitive” címmel készült el a kettesszámú Soulfly lemez, amely ismét tucatnyi jónevű zenészkolléga – Tom Araya (Slayer), Corey Taylor (Slipknot), Grady Avenell (Will Haven) és még sokan mások – vendégszereplésével látott napvilágot.

Rövid kitérőt követően Roy Mayorga végül visszatért, így Max és kísérete háborítatlanul folytathatta útját, majd 2002-ben került a boltokba, a szimplán „3” címmel ellátott vadiúj lemez.

2004 elején látott napvilágot a legfrissebb Soulfly opus, amely a „Prophecy” címet viseli és Marc Rizzo gitáros, Bobby Burns bőgős, illetve Joe Nunz dobos szereplésével készült. Vendégként ezúttal Dave Ellefson, a Megadeth egykori basszusgitárosa bukkant fel.

2005. év elején egy DVD-t dobtak piacra, „Songs Remains Insane” címmel, mindeközben már elkezdtek új albumuk anyagán dolgozni, ami a tervek szerint ősszel kerül a lemezboltok polcaira. (Forrás: Frölich Tamás/Hard Rock & Heavy Metal Enciklopédia)

2000: Primitive

2002: 3

2004: Prophecy

2005: Songs Remains Insane - DVD Max Cavalera bandája a Wan2-n -->

Ezek is érdekelhetik