Sport

2016.11.18. 09:44

Zahorán Ádám nyerte a zeili a viadalt

A hétvégén rendezték meg a zeili hegyimaratont, amelyen 2:43:02-es időeredménnyel magabiztosan győzött a békéscsabai Zahorán Ádám, aki már évek óta Németországban él.

BEOL

Zahorán Ádám a következőket mondta a viadalról: — Harmadjára indultam a versenyen. Először 2014-ben, amikor is a felvezető kerékpáros egyik téves jelzése miatt a viadal nyolcadik kilométerében eltévedtem, és csaknem két kilométerrel többet futottam. Fel távnál még csak a negyedik helyen haladtam, de öt kilométerrel a cél előtt ledolgoztam a hátrányomat az éllovas skót Rob Soutar-ral szemben, így végül 2:50:37-es idővel megnyertem az első zeili hegyimaratonomat. Tavaly a mezőny erősebb volt mint valaha, ugyanis legfőbb riválisként a német maratonfutó-legenda, Eike Loch is rajthoz állt. A 2:10:29-es egyéni maratoni csúccsal is büszkélkedő német magasra tette a lécet: az első 22 kilométeren fej-fej mellett haladtunk, majd elkezdődött az igazi csata, amely az utolsó kilométerekig kitartott. Végül a rutinos maratonista, az LAC Quelle Fürth színeiben versenyző Eike Loch került ki győztesen a rendkívül izgalmas és szoros küzdelemből. Én másodikként értem célba, 2:43:26-os idővel. Idén sikerült dupláznom: 2:43:02-t futottam, ezzel pedig megismételtem a 2014-ben aratott győzelmemet. Nem volt könnyű dolgom, ugyanis a 42,2 kilométeres pálya 840 méter szintkülönbséggel párosult. Ezen kívül a +2 fokos, hideg, szeles idő, és az elmúlt napok esőzései miatt felázott, sáros, csúszós erdei utak, és ösvények további kihívást jelentettek minden induló számára.

– Eredetileg Bogár János edzésterve szerint a Frankfurt Maratonra készültem, amelyet végül betegség miatt kénytelen voltam lemondani. A zeili hegyimaratonig ugyanakkor sikerült szinte teljesen kihevernem a betegségemet, így egy kéthónapos, kemény és konzekvens felkészüléssel a tarsolyomban teljes magabiztossággal rajtolhattam. Emiatt úgy döntöttem, hogy idén nem megyek bele semmilyen taktikai küzdelembe, hanem rögtön a rajtot követően az élre állok, és a saját versenytempómat futom. Így végül 2:43:02-es eredményemmel magabiztos fölénnyel diadalmaskodtam, mindössze 36 másodperccel elmaradva a verseny hivatalos pályacsúcsától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!