Sport

2016.08.12. 18:11

Zahorán Ádám újabb sikere Németországban

A napokban rendezték meg az Ottonenlauf-ot, egy 45,7 kilométeres terepversenyt Kelet-Németországban.

BEOL

A viadal rajtja a Harz-hegység szívében található Alexisbad-ban volt, délelőtt 10 órakor. Miután a versenyzők keresztülfutottak a Harz-hegységen, 45,7 kilométer teljesítését követően érkeztek meg a célba, a világörökség részét képező Quedlinburg városába.

A viadalon elindult az évek óta Németországban élő, békéscsabai Zahorán Ádám, aki a következőket mondta a versenyről: — A viadal első felében taktikusan versenyeztem: 23 kilométerig egy három fős élmezőnnyel haladtam együtt. Ezalatt felmértem az ellenfeleim képességét. Majd amikor láttam, hogy fáradnak, tempót váltottam és az előnyömet kilométerről-kilométerre fokozatosan növeltem. Végül 3:15:50-es időeredménnyel magabiztos fölénnyel nyertem a viadalt.

– Legutóbb június közepén indultam ultramaratonon. Akkor Skóciában, a 156 kilométeres, 4500 méter szintemelkedéssel nehezített West Highland Way Race-t 15 óra 32 perccel teljesítve második lettem. Ezt követően egy egyhónapos aktív pihenőre került sor, majd a felkészülésemet körülbelül három hete kezdtem meg az év hátralevő megmérettetéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!