Sport

2016.06.19. 18:17

Zahorán Ádám második helyen Skóciában

A hétvégén került megrendezésre a West Highlandway Race elnevezésű futóverseny Skóciában.

BEOL

A viadalt Glasgow es Fort William között, egy 4500 méter szintemelkedéssel nehezített 153 kilométeres pályán rendezik meg immáron 28 esztendeje. A viadal külön nehézsége, hogy a számos helyen megtapasztalt technikás jellege (hatalmas kőtömbökkel borított, meredek hegyoldalak). A versenyen rajthoz állt a Németországban élő békéscsabai Zahorán Ádám is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

— Harminc kilométerig a negyedik helyen haladtam. Száz kilométernél felküzdöttem magam a második helyre. Ekkor még tíz perc hátrányom volt az éllovas skót riválisomhoz képest. Százharmincegy km-nél már csak kevesebb, mint egy perc előnye volt. Ekkor azonban komoly izomgörcsök jelentkeztek, amelyek megakadályozták, hogy megszerezzem az első helyet — beszélt a versenyéről Zahorán Ádám.

— A West Highland Way Race-t végül 15 óra 32 perc és 19 másodperccel sikerült teljesítenem és ezzel másodikként értem célba. Külön érdekesség, hogy ez egyben a verseny huszonnyolc éves történetének negyedik legjobb időeredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!