Sport

2016.04.05. 15:58

Közel kétszáz kutya-gazda páros érkezik Gyulára

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 15-17-én rendezi meg a „Jubileumi XX. Medivid Agility Kupa és XI. ParAgility Kupa” országos kutyás ügyességi versenyt — jelentette be a programmal kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere és Alt Sándor, a klub elnöke.

BEOL

A polgármester kiemelte, számos támogató mellett az önkormányzat is a rendezvény mellé állt, ami fontos társadalmi szerepet tölt be. — Az esemény hozzájárul a kutyatartás fejlődéséhez — ecsetelte, hozzátéve, hogy az esélyegyenlőség erősítését is szolgálja, hiszen Gyuláról indult a fogyatékossággal élő emberek számára létrehozott ParAgility.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, a rendezvénynek turisztikai jelentősége is van, ami megjelenik városmarketing-értékben. A versenyről szóló információ számos helyen megjelenik, így a várost is reklámozza, másrészről sok vendéget vonz a városba. A versenyzők létszáma eléri a 185-öt, akikkel általában családtagok, kísérők is érkeznek. Sok vendég is jön Gyulára a megmérettetés miatt.

Alt Sándor kiemelte, Magyarország legrégebb ideje tartó agility-kupasorozatáról van szó, amelynek idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont.

— Az esélyegyenlőség nevében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik a megmérettetés. Magyarországon egyedüliként rendezünk versenyt a mozgássérült versenyzők számára paragilty kategóriában — hangsúlyozta.

— A versenyre több mint 185 kutya-gazda páros nevezett, ebből 6 paragility kategóriában. A verseny a kutyák mérete szerint három kategóriában – maxi, midi, mini osztályban – kerül lebonyolításra. Mini kategóriában 41, midi kategóriában 48, maxi kategóriában 91 és paragility kategóriában 6 csapat áll rajthoz. Teljesítményosztály szerint lesz kezdő, agility 1, agility 2, agility 3. Utóbbi a legmagasabb fokozatú teljesítményosztály és paragility kategória. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubbot tíz kutya-gazda páros képviseli.

A rendezvény április 15-én, pénteken reggel 8 órától a paragilitysek és a kezdő kategóriában induló A/1, A/2, A/3-as kutyák edzésével kezdődik. Délután, 13 órától a paragility kategóriával indul a verseny. Ezt követően az agility 3-as osztály jumping futamával folytatódik a rendezvény.

19 órakor ünnepélyes megnyitó következik, mely látványában nem mindennapi meglepetést tartogat, mind a versenyzők, mind a nézők számára. Majd a verseny védnökei, Fekete Péter miniszteri biztos, a Magyar Cirkusz és Varieté igazgatója, illetve Korózs András, a MEOESZ elnöke köszöntik a versenyzőket és nézőket. Ezt követően a verseny házigazdája, dr. Görgényi Ernő polgármester nyitja meg a rendezvényt.

A program szombaton 8.30-tól a teljes napon át versennyel folytatódik, s délután 5 óráig tart. Este 19 órától gálavacsorára várják a versenyzőket és a meghívott vendégeket a vigadóba. Vasárnap reggel 8.30-tól folytatódik a verseny, délután 17 órától pedig az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul az esemény.

A program során több önkéntes diák segíti a klub munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!