Sport

2014.08.16. 08:17

Szoros hajrából előkelő második hely

Zahorán Ádám Dingolshausenben állt rajthoz a 12 és fél kilométeres viadalon, ahol sokáig harmadik helyen futott. A végső hajrában nem tudta megelőzni riválisát, de az előkelő második helyen zárta a viadalt.

BEOL

Egy héttel az eltévedésekkel megnehezített, megkeserített, végül 94 kilométeresre sikeredett terep-ultramaratonin elért harmadik helyezését követően ismételten versenyen állt rajthoz Zahorán Ádám, mégpedig Dingolshausenben, a Köhlerlauf elnevezésű 12,5 kilométeres viadalon.

A zömében köves, murvás utakon, 200 méter szintemelkedéssel nehezített erőpróba nem célversenyként, sokkal inkább felmérő jellegű felkészülési versenyként szolgált. Ennek megfelelően nem pihent rá, sőt az előtte napi edzés során 20x400 méter sprint került napirendre.

Eleinte taktikusan a harmadik helyen futott, öt kilométernél feljött a második helyre, majd 9 kilométernél az élre tört és onnan Simon Ernst-tel fej-fej mellett haladt a 12. kilométer végégig, amikor is kezdetét vette az igazi hajrá. Az előző napi résztávos edzés fáradalmai miatt nem volt képes felvenni a legfőbb riválisa új tempóját, és végül 3 másodperccel alulmaradva az előkelő második helyet szerezte meg.

Az időeredménye 44:43, ami egyébként a verseny korábbi pályacsúcsánál másfél perccel jobbnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!