Sport

2014.08.21. 09:35

Mindenkit lesöpört a pályáról a csabai futó

A közelmúltban a németországi Bayreuthban rendezett 6 órás nemzetközi futóversenyen állt rajthoz a békéscsabai Zahorán Ádám, a JALTE és a mezőberényi Alföld TE futója.

BEOL

A rendezvénynek egy, a Bayreuth-i Egyetem sportkomplexumának területén kijelölt 1220 méteres körpálya adott otthont. Egy nappal a viadalt megelőzően bukkant a versenykiírásra a csabai fiatal, majd pár perc hezitálást követően az indulás mellett döntött.

Zahorán Ádám öt éve nem indult 6 órás futóversenyen, legutóbb a 2009-ben bekövetkezett fáradásos combnyaktörését megelőzően állt rajthoz ebben a versenyszámban. A 10 órási rajtot követően rögtön az élre állt a békéscsabai versenyző, majd mindvégig egyenletes tempót diktálva végül 69 kört, azaz összesen 84,18 kilométert teljesített, és ezzel nagy fölénnyel nyerte a viadalt.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Zahorán Ádám - fotó: Florian Kogler
[/caption]

Zahorán Ádámtól megtudtuk a versenyen csak a teljesített köröket értékelték (ellenben számos más 6 órás versennyel, ahol a megkezdett utolsó kör részeredménye az összetett eredmény részét képezi). A 85 kilométeres összteljesítménye így hivatalosan 84,18 km lett. A csabai futó új egyéni rekorddal győzött. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérnie, hogy nem volt mellette kísérő, ami tovább nehezítette a dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!