Sport

2013.06.10. 17:39

Negyedik a hazai leánycsapat a diákolimpiai döntőn Mezőberényben

Mezőberényben rendezték meg a 2012—2013. tanévi IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjét.

BEOL

A háromnapos viadalon a lányok a Molnár Miklós Sportcsarnokban, míg a fiúk a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tornacsarnokában játszottak.

A jól szervezett viadalon színvonalas mérkőzések után alakult ki a végső sorrend. A Békés megyei iskolák közül a mezőberényi lányoknak volt jobb a sorsolása, aki éltek is a lehetőséggel és bejutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben a fináléba jutásra nem volt esélyük a végső győztes soproniak ellen, de a bronzcsatában pontosabb támadójátékkal visszavághattak volna a kaposváriaknak, de a negyedik helyért is dicséret illeti a lányokat.

A fiúknál a békéscsabaiaknak nem kedvezett a sorsolás, hiszen a két legerősebb, később döntőt játszó csapattal kerültek egy csoportba. A Lencsési iskola együttese végül az ötödik helyen végzett.

A Békés megyeiek eredményei. Lányok. Mezőberény—Kaposvár 25:46, —Százhalombatta 52:44, —Budapest 75:58. Elődöntő: Mezőberény—Sopron 15:57. A 3. helyért: Mezőberény—Kaposvár 50:56. Végeredmény: 1. Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, Sopron, 2. Kodály Zoltán Művészeti Általános Iskola, Kecskemét, 3. Kaposvári Általános Iskola, 4. Mezőberényi Kistérségi Általános Iskola, 5. Eötvös Loránd Általános Iskola, Százhalombatta, 6. Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc, 7. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, Budapest, 8. Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolája.

A torna válogatottja: Czukor Dalma (Sopron), Gereben Lívia (Kecskemét), Bázel Bianka (Kaposvár), Váradi Nóra (Mezőberény), Fekete Bettina (Sopron).    

A negyedik helyezett berényi csapat tagjai: Balogh Dóra, Bartó Boglárka, Csicsely Boglárka, Faragó Kitti, Gézárt Sára, Győri Viktória, Pikó Zita, Szikora Zsóka, Tóth Kata, Váradi Nóra, Vrbovszki Andrea, Vrbovszki Emese, edző: Iványiné Dombi Julianna. Különdíjat kapott még a hazaiak közül Gézárt Sára és Csicsely Boglárka.
        
Fiúk. Békéscsaba—Nyíregyháza 66:80, —Budapest 89:99, —Debrecen 75:61. Az 5. helyért: Békéscsaba—Szolnok 75:59.
Végeredmény: 1. Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Budapest, 2. Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon, Nyíregyháza, 3. Kölcsey Utcai Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Körmend, 4. Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, Körmend, 5. Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Müvészetoktatási Intézmény, Békéscsaba, 6. Belvárosi Általános Iskola, Szolnok, 7. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, 8. Kaposvári Általános Iskola.

A torna válogatottja: Bordács Soma (Budapest), Keul Tamás (Nyíregyháza), Németh Ákos (Körmend Kölcsey), Molnár Levente (Körmend Olcsai), Rudner Gábor (Békéscsaba).
Az ötödik helyezett csabai csapat tagjai: Bencsik Bertold, Csák Dániel, Kiskó Márton, Matuz Ákos, Oláh Krisztián, Runa Tamás, Rudner Dávid, Salamon Tamás, Subasicz András, Oláh Krisztián, Szakál Márk, Takács Péter, edző: Vida András, Czifrák Csaba. A csapat tagjai közül Rudner Dávid különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik