Sport

2012.12.28. 10:25

Fülöp Mihály nyerte a csárdaszállási évzáró viadalt

Az idén immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Csárdaszállási Edzőterem Réme fekvenyomó és erőemelő háziversenyét karácsony előtt a helyi klub.

BEOL

A 2009 óta megrendezésre kerülő évzáró háziversenyre a Csárda Gym-ben került sor. A viadalt idén is, mint a korábbi években fekvenyomásban és erőemelésben (guggolás, fekvenyomás és felhúzás) hirdették meg.

A végelszámolásnál viszont nem csak az számított, hogy ki bírta a legnagyobb súlyt megmozgatni, ugyanis a testsúlyarányos megmozgatott súly alapján (Wilks pontszámítás) dőlt el, hogy ki nyerte meg a versenyt!

Fontos megemlíteni, hogy egy RAW versenyről volt szó, ami azt jelenti, hogy a sportolók nem használhattak különböző segédruhákat és segédbandázsokat, hogy minél több súlyt tudjanak megmozgatni.

Az idén hét helyi fiatal emelő mérte össze erejét az évzáró versenyen. Volt, aki kevesebb mint 60 kg-os testsúllyal mérlegelt, míg volt, akinél több mint 140 kg-ot mutatott a mérleg. A teljesített súlyok között is nagy volt az eltérés.

A viadal esélyese a tavaly fekvenyomásban győztes Fülöp Mihály (Suta) volt, aki erőemelésben tavaly csak szűk egy wilks ponttal maradt el az akkor győztes (de idén sajnos vállsérülés miatt nem induló) Kónya Krisztiántól.

Suta esélyeshez méltóan versenyzett, és végül a három fogásnem 9 gyakorlata közül 8 érvényes gyakorlatot mutatott be, és toronymagasan nyerte a fekvenyomást és az erőemelést is!

Fülöp Mihály guggolásban 252,5 kg-ot, fekvenyomásban 172,5 kg-ot, míg felhúzásban 250 kg-ot teljesített a versenyen, azaz összetettben 675 kg-ot sikerült elérnie, ami 375,3 Wilks pontot jelentett.

A második helyet fekvenyomásban és erőemelésben is Kónya Antal (Tonn) szerezte meg, eredményei: guggolás: 150 kg, fekvenyomás: 130 kg, felhúzás: 200 kg. Wilks pontszáma: 308,928.

A harmadik helyen fekvenyomásban és erőemelésben is Varga Zoltán végzett, eredményei, guggolás: 107,5 kg, fekvenyomás: 107,5 kg, felhúzás: 170 kg. Wilks pontszáma: 294,4095.

A verseny végeredménye. Fekvenyomás: 1. Fülöp Mihály (Suta), 2. Kónya Antal (Tonn), 3. Varga Zoltán, 4. Lukács Bálint, 5. Kónya Gergő, 6. Kónya Mihály, 7. Wágner Dávid.

Erőemelés: 1. Fülöp Mihály (Suta), 2. Kónya Antal (Tonn), 3. Varga Zoltán, 4. Kónya Gergő, 5. Kónya
Mihály, 6. Wágner Dávid, 7. Lukács Bálint.

Ezek is érdekelhetik