Sport

2010.06.02. 14:27

Lázok János, a válogatott újonca külföldre vágyik

Az eleki származású labdarúgót válogatottbeli bemutatkozásáról, a Hollandia elleni mérkőzésről és pályafutásának alakulásáról faggattuk.

l. b.

A magyar labdarúgó-válogatott június 5-én felkészülési mérkőzés keretében Hollandia ellen lép pályára. A csapat repülőgépe nemrég landolt Amszterdamban, a fedélzeten volt Lázok János is, akit telefonon értünk utol. Mint arról beszámoltunk, az eleki focista szombaton, a németek ellen (3―0-ra nyert a Nationalelf a Puskás Ferenc Stadionban) ölthette magára először a címeres mezt, három percet kapott Erwin Koemantól.

― Elmúlt szombaton mutatkozott be a válogatottban, gratulálok!
― Köszönöm. Számítottam rá, hogy pályára léphetek a németek ellen, a szövetségi kapitány néhányunk kivételével az összes behívottnak lehetőséget adott. Remélem, legközelebb több időt kapok, hiszen sosem elégszem meg, mindig többre vágyom.

―  Az Oranje ellen akár kezdő is lehet?
― Ha nem így állunk a dolgokhoz, nem ilyen felfogásban játszunk, akkor lehet rá esély. Ahogy legutóbbi, Ghána elleni mérkőzésükön (melyet 4―1-re nyertek meg ― a szerk.), a hollandok valószínűleg nem a legjobb összeállításukban lépnek pályára, több olyan fiatalnak adnak lehetőséget, akit még be szeretnének építeni a csapatba a világbajnokság előtt. Támadni fognak, nekünk pedig nincs veszítenivalónk. Hogy egyes fórumok szerint nem ússzuk meg öt kapott gól alatt? A németek ellen valóban rosszul játszottunk, de hozzátenném, hogy sok alapemberünk hiányzott. Minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk, így Hollandia ellen is, igaz, egy olyan csapatról beszélünk, mellyel szemben már a döntetlen is bravúr lenne.

― Sőt! Egy jó teljesítménnyel akár több nyugati klub érdeklődését is felkeltheti…
― Az ügynököm is mondta, hogy használjam ki az összes lehetőséget, amit kapok. Fontos lenne a karrierem szempontjából. Szeretnék egy jó külföldi bajnokságba, például Hollandiába kerülni.

― Akkor előfordulhat, hogy szombat után már haza sem tér?
― Az mesés lenne. Itthonról a Debrecen már konkrét ajánlatott is tett, a Videoton is érdeklődik irántam. Természetesen megtiszteltetés lenne náluk játszani, de én elsősorban külföldre igazolnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!