Sport

2008.11.27. 08:09

Kick-box Európa-bajnokság: segítheti a csabaiakat az új pontozógép

Két csabai versenyző már ma a küzdőtérre lép a guimaraesi WAKO Kick-box Európa-bajnokságon, kettőjüknek pedig holnapig kell várniuk. A light-contactban az új pontozógép használatával elsősorban a vívó típusú versenyzők érvényesülnek. A békéscsabaiak főleg ide tartoznak.

BEOL

Lehet, hogy Guimaraes nem tartozik a legnagyobb portugál városok közé, de egy hatalmas  többfunkciós sportcsarnokban rendezik meg az Európa-bajnokságot. Harmincegy ország közel ötszáz versenyzője érkezett a megnyitóünnepségre, a három ring és a két tatami bőven elfért a hatalmas küzdőtéren.

A megnyitó után került sor a küzdelmekre, minden szabályrendszerből négyre. A négytagú békéscsabai különítmény csütörtökön kezdi el a küzdelmeket, a legjobb nyolc közé jutásért küzd majd low-kick 71 kg-ban Batta Csaba - Daniele Perla (Olaszország), light-contact-ban 63 kg-ban Debreczeni Dezső - Roger Francioni (Svájc) ellen. Mind a két ellenfél verhetőnek tűnik, s reméljük sikeresen jutnak a legjobb nyolc közé.

57 kg-ban Kondacs György és 69 kg-ban Szabó László még vár a küzdelmekkel. Ők pénteken lépnek először tatamira, tűrhető a sorsolásuk. A light-contactban az új pontozógép használatával elsősorban a vívó típusú versenyzők érvényesülnek. A békéscsabaiak főleg ide tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!