Sport

2008.11.28. 08:27

Kick-box Európa-bajnokság: csabai siker a tatamin

A portugáliai Light-contact, Low-kick és K-1 Európa-bajnokságon csütörtökön beindult a nagyüzem, elkezdődtek a selejtezők. A 31 ország közel ötszáz versenyzője nagy csatákat vívott a tatamikon és a ringekben. A békéscsabaiak szereplését inkább a tatamin övezte siker.

BEOL

A ringben Batta Csaba a combrúgásos (low-kick) teljes erejű szabályrendszerben az olasz Daniele Perla-val csapott össze. Az első menet nehezen indult, s az olasz elvitte. A második menetben kiegyenlítetté vállt a mérkőzés. A harmadik menetben Csaba irányított, de a bírók a végelszámolásnál az olasz fiút látták jobbnak.

Rehák György szakvezető szerint a bíráskodáson azért érződött, hogy a világszövetség olasz elnöke is végignézte a találkozót. Batta Csaba megtett mindent, de az is gondot jelentett, hogy több combrúgás elől az olasz elmozdult, majd visszalépve tudott kontrázni. Az biztos, hogy egy edzőtábori felkészüléssel és több mérkőzéssel a háta mögött eredményesebben vívta volna meg ezt a meccset, ugyanis így is nagyon helytállt a harcias olasz ellenében.

A hirdetés után folytatódik!

A tatamin 63 kg-ban Debreczeni Dezső a svájci Roger Francioni ellen küzdött a legjobb nyolc közé jutásért. Dezső tartott ettől a mérkőzéstől, hiszen először indult hivatalos Európa-bajnokságon egy súlycsoporttal feljebb, mint eddig. Mint Zrínyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, ahhoz képest, hogy beugróként aránylag későn kezdte a felkészülést, sokkal jobban bírta az iramot, mint várható volt. Különösen a már megszokott köríves rúgásai hoztak sok pontot. A vége 3:0 arányú pontozásos győzelem lett.

Így a csütörtöki mérleg egy győzelem, egy vereség. A pénteken aránylag hamar elválik, hogy a még állva maradt három csabai, Debreczeni Dezső, Kondacs György és Szabó László éremközelbe kerül-e? Először Kondacs György egy régi, ismert vetélytárssal, a szlovák Viktor Zuffa-val csap össze, akiti a tavalyi szegedi Világkupa döntőjében már legyőzött.

Négy mérkőzéssel később Debreczeni Dezső szintén szlovák versenyzővel, a fiatal, verekedős stílusú Vojtech Hudy ellen mérkőzik. Majd egy mérkőzés múlva 63 kg-ban Szabó László az olasz Andrea Chianese ellen próbálja meg a továbbjutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!