Sport

2008.11.10. 18:31

Három békési aranyérem a kick-box ob-ről

Körmenden rendezték meg a kick-box light-contact országos döntőjét, amelyen Békés megyét kilencen képviselték a korábbi selejtezők után.

BEOL

A hölgyek mezőnyében Békés megyéből juniorkorú versenyzők léptek küzdőtérre. 50 kg-ban az újkígyósi Rétlaki Renáta nem boldogult a zoltekes Németh Jankával, és bronzérmes lett. 55 kg-ban Erdei Dóra az esztergomi Fenyvesi Éva ellen az első menetben jobbnak bizonyult, a folytatásban azonban alulmaradt, így a dobogó harmadik fokára léphetett. 60 kg-ban a Csehi Katalin helyet beugró elsőéves junior Pribojszki Kata nagy csatában, becsületes küzdelemben maradt alul a bajnoki címre is esélyes tököli Wágner Viviennel szemben, és ő is harmadik lett. 65 kg-ban Vizsnyiczai Viktória döntőt vívott a helyiek kedvencével, a junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt semi-contact Európa-bajnok Dancsecs Bojánával. A két lány a nap legizgalmasabb és legkeményebb női mérkőzését produkálta. Dancsecs elvitte az első két menetet, a harmadik Vizsnyiczaié lett, aki ezzel ezüstérmes.

A hirdetés után folytatódik!

A férfiak mezőnyében 57 kg-ban Kondacs György évek óta várt a nagy lehetőségre Debreczeni Dezső árnyékában, és most élt is vele. Az esztergomi Buják Tamás ellen a döntőben egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelme. A felnőtt országos bajnoki cím mellett kiérdemelte az utazást a portugáliai, guimaraesi light-contact Európa-bajnokságra. 63 kg-ban is új bajnokot avattak: az egy súlycsoporttal feljebb rajtoló Debreczeni Dezső esélyt sem adott ellenfeleinek, hiszen leiskolázta a szombathelyi Vajkovics Jánost.

A másik ágon a kondorosi Litauszki László szoros mérkőzésen, de teljesen megérdemelten győzött 2:1 arányú pontozással a körmendi Holtay Tamás ellen. Így ennek a súlycsoportnak a döntőjében Békés megyeiek csaptak össze. A döntő Debreczeni Dezső fölényének a jegyében telt, s megszerezte első országos bajnoki címét 63 kg-ban. Teljesítményét jól jellemzi, hogy őt választották meg a bírók a legtechnikásabb férfi versenyzőnek. Litauszki Lászlót dicséret illeti harcosságáért, s élete legjobb ob-eredményéért. 69 kg-ban Szabó László esélyesként lépett küzdőtérre, s nyert is.

— A Békés megyeiek eredményesen jöhettek haza Körmendről, hiszen az elvárt eredményeket még túl is teljesítették — összegzett Gregor László edző, a megyei szövetség elnöke. — Nem volt gond a küzdősportokban nélkülözhetetlen harcossággal sem. Kialakult a november végi, portugáliai Európa-bajnokságra utazók mezőnye is: a Békéscsabai Lakótelepi SE-ből négyen delegálták magukat. A már korábban low-kickben 71 kg-ban Batta Csaba bizonyított, most mellé csatlakozott a light-contactban Kondacs György, Debreczeni Dezső és Szabó László. S ha ehhez a négyeshez hozzáadjuk a semi-válogtott Hanicz Nellyt is, akkor idén öt versenyzőt adott a szakosztály a felnőtt magyar válogatottba. Erre utoljára 2001-ben volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!