Hirdetés

2023.11.17. 15:44

Fuvarszervezői álláslehetőségek Budapesten és környékén

Budapesten és környékén számos lehetőség adódhat fuvarszervezői állások betöltésére. A város logisztikai központként szolgál, ahol a fuvarozási és szállítmányozási cégek folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt. A pozícióval meglehetősen felelősségteljes feladatok járnak, hisz a fuvarszervezőknek a munkájukkal a logisztikai folyamatok hatékonyabbá tételét és a szállítások optimalizálását kell szolgálniuk.

PR cikk

Forrás: BudapestAllas.hu

A fuvarszervezői feladatkör

A fuvarszervező összességében az a szakember, aki felelős a szállítások hatékony és zökkenőmentes szervezéséért. A szervezés során többek között optimalizálja az áruk és a szállítmányok elosztását a megfelelő járműveken, útvonalakat tervez, illetve részleteket egyeztet. Mindezt úgy, hogy közben a határidőket és a költséghatékonyságot is szem előtt tartja.

A fuvarszervezőnek továbbá több kapcsolattartói tevékenységet is el kell látnia, vagyis a partnerekkel és a fuvarozókkal egyaránt kommunikál, az időpontok egyeztetése és a logisztikai információk megosztása céljából. Ezenkívül a munkával járó adminisztratív feladatok is meglehetősen széleskörűek, beleértve a fuvarlevelek, szállítólevelek és egyéb szállítási dokumentumok kiállítását, a különböző adatbeviteli tevékenységeket, illetve a szállítói szerződésekkel kapcsolatos teendőket.

A fuvarszervező munkájának mindemellett része az adatkezelés és a költségoptimalizálás is. Ennek értelmében fuvarozási statisztikákat készít és elemez, összehasonlítja az egyes árajánlatokat, továbbá kiválasztja a legkedvezőbb fuvarozási megoldásokat a költségek minimalizálása érdekében.

Elhelyezkedés fuvarszervezői munkakörben Budapesten

Budapesti fuvarszervezői állások ezen a hivatkozáson elérhetőek. A pozíció betöltéséhez általában releváns, például logisztikai vagy egyéb hasonló középfokú végzettségre van szükség. Fontos továbbá a logisztikában való szakmai jártasság is, azaz a néhány éves tapasztalat jellemző elvárás ezen munkakörök esetében. Mindezek mellett pedig számítógépes követelményekkel (pl. MS Office) és nyelvtudásra vonatkozó elvárásokkal is kell számolni a fuvarszervezői hirdetések kapcsán.

A személyes tulajdonságokat illetően általában a kiemelkedő kommunikációs és szervezőképességre fordítanak hangsúlyt a munkáltatók, de fontos lehet a hatékony időmenedzsment, illetve a stressztűrőképesség is.

Hasonló elvárásokkal lehet találkozni a BudapestAllas.hu felületén nemrég megjelent hirdetésében is, ahol egy nemzetközi színtéren is tevékenykedő szállítmányozási vállalkozáshoz keresnek fuvarszervezőt. A munkakör nagyjából a korábbiakban bemutatott feladatokat foglalja magában, beleértve a szervezői, a kapcsolattartói és az adminisztrációs tevékenységeket egyaránt. Ezenfelül pedig egyéb logisztikai pozíciókra is lehet bukkanni az említett BudapestAllas.hu kínálatában, amelyek szintén érdekesek lehetnek a területen elhelyezkedni kívánó budapesti álláskeresők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában