Hirdetés

2023.11.17. 15:31

Elérhető beszerzői pozíciók Eger álláskínálatában

Eger városának logisztikai álláslehetőségei meglehetősen széleskörűek. A különböző raktáros, csomagoló és áruszállítói pozíciók szinte napi szinten jelennek meg az egyes állásportálok kínálataiban. Mindemellett pedig irodai munkakörökkel, például beszerzői állásokkal is igencsak gyakran lehet találkozni. Mutatjuk ezen pozíció jellemzőit, egri lehetőségeit!

PR cikk

Forrás: EgerAllas.hu

A beszerzői feladatkör

A beszerzők kiemelten fontos szerepet játszanak a cégeknél az ellátási láncok hatékony működtetésében, a minőségi anyagok és szolgálatások biztosításában. A beszerzők a logisztikai csapat részeként tevékeny részt vállalnak a beszerzési stratégia kidolgozásában. Ez többek között magában foglalja az alapanyagok, a termékek vagy szolgálatások kiválasztását, a beszállítók azonosítását, illetve a beszerzési folyamat megtervezését is.

Feladatuk továbbá, hogy a potenciális beszállítókat fel is keressék árajánlatkérés céljából. A beérkező ajánlatok kiértékelése és összehasonlítása szintén a munkakör része, ahogy a tárgyalások lebonyolítása is a kedvező ajánlatot kínáló beszállítókkal. Mindezt sikeres megállapodás esetén a szerződéskötés követi, amelynek kidolgozásában is kulcsszerepet játszanak a beszerzők. Ezen szerződések egyébként többek között olyan elemeket tartalmaznak, mint például az árak és fizetési feltételek, a szállítás módja és célhelyszíne, a minőség- és teljesítési garancia, továbbá a lemondási-, felmondási-, felelősségi- és kártérítési feltételek.

A szerződések megkötése után idővel lehívásra kerülnek a megállapodás részét képező szállítások. A megfelelő időzítés érdekében a beszerzők folyamatosan monitorozzák az áru- és alapanyagkészletet, és ügyelnek arra, hogy nehogy hiány vagy túlkészlet keletkezzen. Munkájukról továbbá rendszeres riportokat és elemzéseket készítenek, ezzel is támogatva a vezetői döntéshozatali folyamatokat, illetve az üzleti stratégia kialakítását.

Kiből válhat beszerző?

A beszerzői pozíciók betöltéséhez általában legalább középfokú, de inkább felsőfokú releváns iskolai végzettségre van szükség. Releváns végzettségnek számíthat többek között a logisztikai, üzleti adminisztráció, kereskedelem, esetleg pénzügy területén szerzett képesítés. Fontos továbbá a szakmai tapasztalat is, bár gyakran lehet találkozni junioroknak vagy gyakornokoknak szóló lehetőségekkel, akár Egerben is.

Nagy jelentőséggel bír az elsajátított készségek kapcsán a magabiztos MS Office ismeret, valamint a tárgyalóképes idegennyelv-tudás is. Mindemellett a személyes tulajdonságok esetében az analitikus gondolkodásmód a proaktív hozzáállás, illetve jó kommunikációs-, stressztűrő-, problémamegoldó- és szervezőképesség számít igazán fontos kvalitásnak.

Beszerzői álláslehetőségek Egerben 

A beszerző állások gyakori szereplői Eger álláskínálatának. Így van ez a város kedvelt állásportálja, az EgerAllas.hu esetében is, ahol mostanában több ilyen jellegű hirdetés is megjelent. A napokban például egy stratégiai beszerzői (strategic buyer) munkalehetőséggel bővült a kínálat, méghozzá egy nemzetközi elektronikai gyártó cég révén. Fontos tudnivaló, hogy a stratégiai beszerzők nemcsak az alapanyagok vagy a termékek beszerzését végzik, hanem felelősségük az is, hogy hosszútávú beszerzési stratégiákat alakítsanak és valósítsanak meg, figyelembe véve a vállalat üzleti igényeit és céljait.

Ezenkívül a portál felületén a közelmúltban egy alapanyag-beszerző gyakornok pozíció is elérhetővé vált, ami a pályakezdők számára lehet ideális választás. A munkakör betöltőjére gyakorlatilag teljesértékű beszerzői feladatok várnak, beleértve a beszállítókkal való kapcsolattartást, a rendelések kezelését, a riportok frissítését, illetve a társosztályokkal történő együttműködést. Összességében tehát legyen szó tapasztalt vagy pályakezdő munkavállalóról, az EgerAllas.hu kínálatán keresztül bárki megtalálhatja a számításait, aki érdeklődik a beszerzői terület iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában