Hirdetés

2023.09.15. 08:01

Törzshelyet biztosít a szarvasiaknak a Dilemma Bár

Egy vízipipa és koktél bárt álmodott és valósított meg Szarvason Bujtor Dorina és párja, Horváth László. Első közös Gyermekük a Dilemma Vízipipa & Koktél Bár lett, amit a szarvasiak új törzshelyének szántak. Egyik fő céljuk a megnyitással az volt, hogy kimozdítsák az embereket a képernyők elől, és újra divatba hozzák a személyes találkozásokat, a közös időtöltést.

Vásári Erzsébet

Hosszú évekig a vendéglátásban dolgoztam – kezdte a történetüket Bujtor Dorina. Elárulta, mindig motoszkált benne egy érzés, ami azt sugallta, hogy egyszer lesz egy saját szórakozóhelye. A könyve megírását követően pedig egy új cél volt számukra párjával, Horváth Lászlóval közösen az, hogy együtt szőtt álmukat valóra váltsák.

 

Dorina elárulta, hogy Laci sokéves NB1-es kézilabdás pályafutásából adódóan nem ijed meg a kihívásoktól. A közös tervük pedig egy olyan közösségi tér és benne szórakozási lehetőség biztosítása volt, ahol minden generáció megtalálja a helyét, ahol ki tudnak szakadni a hétköznapi mókuskerékből, és persze a képernyők, vagy az online kapcsolattartás elől.

Úgy vélik, hogy a vízipipázás egy teljesen más időtöltés, mint ami jelenleg körülvesz minket. Dorina kiemelte, sokan tévhitben élnek a vízipipa kapcsán, mit sem sejtve annak jótékony hatásairól. Példaként említett egy mentás ízesítésű vízipipát, ami a légutak megtisztulására is jó hatással van. Tehát az őszi időszakban igen praktikus lehet.

 

A pár meglátása szerint Szarvas kis város, így sok lehetőség nem akad a szórakozásra. Van ugyan disco, étterem, és kocsma több is, de igazi törzshelyként üzemelő bár nincs a településen. Olyan, ahol elidőzhet az ember a barátaival. Éppen ezért igyekeztek Lacival közösen megoldást találni arra, hogy az emberek újra személyesen beszélgessenek egymással úgy, mint régen, az internet világa előtt. Rendezzenek újra kártyapartit, vagy éppen egy szórakoztató activity vetélkedőt játsszanak, így kiszakadva a média és a közösségi oldalak világából. Fontosnak tartják ugyanis, hogy a sokszor „megkeseredett” emberek újra meglássák a szépet és a jót, ami körülveszi őket. Ezek voltak tehát az alapgondolatok, de természetesen rengeteg az ötletük még a Dilemma Bár kapcsán, amik jövőbeni meglepetések lesznek a vendégeik számára. Az viszont biztos, hogy szeretnék országosan megismertetni az emberekkel a Dilemma-életérzést.

 

Dorina kérdésünkre elmondta, nincs kimondott célcsoportjuk, mindenki előtt nyitva áll az ajtajuk, aki menekülne a hétköznapokból, és egy nyugodt helyre vágyik. A vízipipa és koktél bár ugyanis a kikapcsolódás egy teljesen új lehetősége. A Dilemma ezen túl számukra egy életérzés, egy igazi szívdobbanás, ahol a koktéljaik saját receptúrájuk alapján készülnek, vagyis nagyban különböznek a standard koktélváltozatoktól. Ezzel is próbálják még egyedibbé tenni a kínálatukat.

 

A bárt megnyitó pár rengeteg biztatást és már az elején nagyon sok pozitív visszajelzést kapott annak kapcsán, hogy jó úton haladnak. A vendégek beszámolói szerint egy új, színes egyediséget hoztak el Szarvasra azért, hogy az itt élők és az ide látogatók estéit még kellemesebbé és emlékezetesebbé tegyék.

Dorina visszaemlékezett, hogy idén június 3-án nyitottak ki először, de ezt megelőzte egy kétéves felkészülés, amiben benne volt minden apró részlet kidolgozása.

A nyitvatartás májustól szeptemberig a következőképpen alakul a Dilemmában: hétfőn és kedden zárva vannak, szerdán és csütörtökön 17–01 óráig várják vendégeiket, pénteken és szombaton 17–02 óráig, vasárnap pedig 17–01 óráig. Szeptembertől májusig hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön zárva vannak, pénteken és szombaton viszont 19–03 óráig, míg vasárnap 17–23 óráig vannak nyitva. Aki pedig belép hozzájuk, az tényleg a Közel-Keleten érezheti magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában