Hirdetés

2023.04.22. 07:11

Innováció a Fehér Kígyóban: robottechnika segít a gyógyszertárban

Ünnepi pillanatok részesévé váltak a gyógyszerész szakma képviselői, orvosok, barátok, családtagok, ismerősök az Orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár születésnapi ünnnepségén. 31 éve szolgálja a város és térségének betérő betegeit, vásárlóit dr. Abonyi Etelka és csapata. A folyamatos megújulás a mindennapjaik része, ennek eredményeként 2023-tól már robottechnológia segíti munkájukat. A vásárlók pedig úgynevezett szabadpolcos, esztétikusan kialakított üzlettérbe lépve találkoznak a minden igényt kielégítő és bőséges árukínálattal.

PR-cikk

A szalagátvágással átadták a megújult patikát a vásárlóknak

Dávid Zoltán polgármester, Füzesi Judit, a Hungaropharma vezérigazgató-helyettese, dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management igazgatója is együtt ünnepelt a Fehér Kígyó kollektívájával. 

A hétköznapokban ritkán hallani egy patikában furulya- és fuvolajátékot. Pénteken azonban az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két tehetséges növendéke e zenei élménnyel alapozta meg az ünnepség hangulatát a már XXI. századi köntösbe öltöztetett falak között.

A teljesen megújult környezetben a házigazda, dr. Abonyi Etelka, a Fehér Kígyó Gyógyszertár megálmodója, létrehozója, a családi vállalkozás megalapítója megidézte az elmúlt 31 évet.

A 31 éves fennállását ünneplő patikában tehetséges zenészek alapozták meg az ünnepi pillanatokat

– Mint egy jó zenekar, mi is összedolgozunk, összehangolódunk a kollégáimmal, orvosokkal, gyógyszerészekkel, közgazdászokkal, hardveresekkel, medirobotosokkal, könyvelőkkel és sorolhatnám..., akiknek megköszönöm a munkájukat, hiszen csak így, együtt vagyunk eredményesek. 31 éve, 1992-ben elsők között sikerült létrehoznom, s megnyitnom a Fehér Kígyó Gyógyszertárat. Hagyománytiszteletből lett Fehér Kígyó, hisz 1876-ban már alapított patikát ilyen névvel Palóczy Lajos Orosházán.

– A Fehér Kígyó létrehozása óta a magas szintű szakmai munka mellett minden évben valami pluszt is hoztunk környezetünk életének a megkönnyítéséért. 1996 óta, az orvosi központ létrehozásával segítünk betegeinknek, hogy minden igényüket gyorsan, korszerűen tudjuk orvosolni. 2001 óta pedig iroda- és üzletházunkkal a szolgáltatások számát tudtuk növelni. A gyógyszertárral egy időben elindítottuk a Fehér Kígyó Patikai estéket tudományos előadásokkal, majd kibővítettük az összejöveteleket gyógyszerészek részére is. Továbbképzéseket szerveztünk. Részt vettünk s veszünk egyetemi hallgatók és gyógyszertári asszisztensek, szakasszisztensek gyakorlati, elméleti képzésében – sorolta a házigazda, akinek mindkét fia szakgyógyszerész.

A Fehér Kígyó Gyógyszertár innovatív és szakmailag felkészült csapata

A dr. Abonyi Etelka által megálmodott és - ahogy ő fogalmazott -, tégláról téglára épült Fehér Kígyót most szinte visszabontották, s újraépítve eljutottak a robottechnikáig.

– Fontosnak tartom, hogy úgy dolgozzunk hatékonyan, hogy a hozzánk betérő vásárlóink, betegeink korszerűen, magas szakmai színvonalon a legnagyobb kedvezménnyel kaphassák meg gyógyulásuk lehetőségét. Ennek a célnak megvalósulására független, családi tulajdonú patikaként csatlakoztunk az Alma Partner Patikákhoz. Így létrehoztunk egy szabadpolcos rendszerű patikát robottechnika háttérrel, s ez lett az eredménye – mutatott körbe a házigazda, akinek a szavaira reagálva Dávid Zoltán polgármester azt emelte ki, mindig is innovatív emberként ismerte dr. Abonyi Etelkát, aki igényes a munkájára, a környezetére. Ezt bizonyítja a gyógyszertár,  az orvosi központ és az üzletház is, amit a belvárosban épített fel a tőle megszokott igényességgel.

A robottechnológiával egyszerűbbé válik a gyógyszertár mindennapi működése

Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management igazgatója elismeréssel szólt az Orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertárral folytatott, sok éve tartó szakmai együttműködésről. Majd Hegyi Balázs bemutatta a Rowamed medirobotot, ami időhatékonyság, biztonság, költségcsökkentés tekintetében sok előnyt biztosít a családi vállalkozásnak, a gyógyszerészeknek a mindennapokban.

A modern, automatizált környezet kialakítása, beüzemelése után egyszerűbbé válik a gyógyszertár mindennapi működése, hatékonyabbá és biztonságosabbá tehető az értékesítési folyamat. Az egyszerűbb és gyorsabb kiszolgálás eredményeképpen több idő jut a betegekre, ami növeli az elégedettségüket.

INGYENES SZŰRÉSEK A FEHÉR KÍGYÓBAN OROSHÁZÁN

A 31 éves Fehér Kígyó Gyógyszertárban ingyenes szűréseket végeznek 2023. 04. 24-én, hétfőn 8 és 16 óra között  a Fehér Kígyó Gyógyszertárban (Orosháza, Kossuth u. 42.).

-ingyenes vércukormérés,
-vérnyomásmérés
-számítógépes lúdtalpvizsgálat

Meghosszabbítottuk a rendkívül népszerű akcióinkat 2023. május 7-ig, anyák napjáig. Így a szokásosan most futó „alma patikai” akciókon felül, minden kozmetikumra 20% kedvezményt, minden szabadpolcos egyéb termékekre pedig, (mindhárom eladótérben lévőknél) 10% kedvezményt adunk!

Újdonság! Keresse gluténmentes, cukormentes termékeinket! Egyes termékek most akár féláron beszerezhetőek! Az akciók nem vonhatóak össze.

www.feherkigyo.hu www.feherkigyowebpatika.hu

Dr. Abonyi Etelka a Fehér Kígyó Gyógyszertár tualjdonosa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában