Szponzorált tartalom

2020.07.27. 06:00

Új pénzintézet Békés megyében

Új pénzintézet nyitotta meg kapuit Békés megyében. A Foldana Pénzügyi Zrt.-t Békésen, a Rákóczi utca 3. szám alatt találhatják meg az ügyfelek. A cég elsősorban az őstermelők és a vállalkozók részére kínál kedvező lehetőségeket.

Nagy Szilvia

A Foldana, ügyfélminősítéstől függően, a mezőgazdasági őstermelők számára földalapú támogatások előfinanszírozását, a kis- és középvállalkozóknak pedig vállalkozói gyorskölcsönt biztosít.

Előfinanszírozás mezőgazdasági őstermelőknek:

A Foldana a földalapú támogatások igénylése esetén azonnali megelőlegezést biztosít az őstermelőknek, azaz a hivatalos támogatási kérelem benyújtása után öt munkanapon belül folyósítja a támogatási összeget, szemben a többi bankkal, ahol ez a folyamat sokkal hosszadalmasabb lehet. A fedezet maga a követelés. A pénzintézet specialitása, hogy bármilyen kis összegű, földalapú támogatásnál rendelkezésre áll.

Jusson hozzá hamarabb és egyszerűen támogatása jelentős részéhez:

– Magas finanszírozási arány,

– Alacsony kamatozás,

– Előtörlesztési díj nélkül,

– Tőkefizetés csak a támogatás kiutalásakor,

– Nincs korlátja sem a minimum, sem a maximum felvehető hitelösszegnek.

Mit kínál a Foldana a Békés megyei vállalkozóknak?

A Foldana Pénzügyi Zrt. másik terméke a vállalkozói gyorskölcsön: fedezet nélkül, öt munkanapon belül, maximum 3 millió forint erejéig azonnali forgóeszközkölcsönt biztosít a hozzá fordulóknak, garantálva ezzel a likviditást. A Foldana kamata versenyképes, előnye az, hogy a kérelmet egy munkanapon belül elbírálják, és a hitelösszeget a szerződéskötés után azonnal folyósítják. A Foldana a vállalkozóknak a gyorskölcsön mellett beruházási és egyéb hiteleket is nyújt.

A Foldana múltja, jelene, jövője

Az immár Békés megyében is elérhető Foldana Pénzügyi Zrt. egy hét cégből álló cégcsoport tagja. A cégcsoport 2008-ban alakult meg, budapesti székhellyel. A társaság kezdetben társasházkezeléssel, majd egyéb pénzügyi szolgáltatással foglalkozott, napjainkra ez a tevékenység már külön üzletággá fejlődött. A Foldana immár közel 7000 lakás felügyeletét és működését látja el. A tevékenység kiterjed a lakásokat felölelő lakóparkok teljes körű üzemeltetésére, az egyes szolgáltatások mindennapi megszervezésére és a felújítások komplett menedzselésére. A cégcsoport dinamikusan fejlődik napjainkban is, éves árbevétele 2012-től kezdett jelentősen emelkedni, az utóbbi 5 év alatt megtízszereződött.

A társaság 2015-ben érkezett mérföldkőhöz, ekkor indult a harmadik üzletág tevékenysége, ingatlanfejlesztés keretében. A Foldana először Budapest belvárosában egy 52 lakásos lakóparkot épített, amelyet egy 34 lakásos lakópark építése követett. Idén szeptemberben indul egy fővárosi szálloda kivitelezése, amit szintén a cégcsoport fog üzemeltetni.

A cégcsoport életében az újabb nagy előrelépést a Foldana Pénzügyi Zrt. üzleti fejlesztése jelentette. A Magyar Nemzeti Bank engedélyének 2017-es megszerzését követően a cég kiterjesztette tevékenységét a pénzügyi szolgáltatásokra is.

Az évek során összegyűjtött tapasztalat és a meglévő ambíció vezette a Foldanát a nemzetközi nyitás, a külföldi terjeszkedés felé. Hatalmas előrelépés volt a cég életében, hogy 2019-ben engedélyt kapott a montenegrói iroda megnyitására, helyi ügyvezető irányítása mellett, helyi munkavállalók bevonásával. A jövőbeli tervek között szerepel fióknyitás Szkop­jében (Észak-Macedónia) és több magyarországi vidéki helyszínen.

A cégcsoport versenytársainktól jól megkülönböztethető módon, személyre szabottan, innovatív, értékteremtő megoldásokkal, az ügyfelekre fókuszálva és saját lehetőségeit maximálisan kihasználva nyújtja szolgáltatásait.

Foldana – a cégnév mint szimbólum

A Foldana mint cégnév bejegyzett védjegyükké vált. Ihletőjük az olasz „Fosso Foldana” csatorna volt, amely Róma folyójának, a Teverének egyik vízgyűjtő területén helyezkedik el. Medrében a víz a megtett útja során fokozatosan szélesedik, majd a Teverébe ömlik, hogy végül egészen a Tirrén-­tengerig jusson el. Tizenkét évvel ezelőtt az volt az alapítók víziója, hogy a vállalkozásuk egy érből nagy folyammá szélesedik majd. A Foldana eddig megtett útja pedig ezt az elképzelést igazolja.

A pénzintézet eddig főleg faktoring tevékenységet végzett, mit is jelent ez pontosan?

– A faktoring tevékenységet pénzintézetünk most is nyújtja a vállalkozói szolgáltatói kereskedelmi szektorban. Ennek a szolgáltatásnak a lényege a szállító és a vevő közötti, szerződésben meghatározott, jellemzően 60–90–120 napos

fizetési határidejű számlakövetelések előfinanszírozása. A cégek azokat a számlákat adhatják el, amiknek a fizetési határideje még nem járt le. Ezzel a szolgáltatásunkkal átmeneti finanszírozási megoldást nyújtunk tárgyi fedezet biztosítása nélkül, ugyanis a fedezet ilyenkor maga a követelés. Természetesen a hitelbírálat során derülnek ki a részletek, de fontos tudni, hogy nem a szolgáltatásunkat igénybe vevő vállalkozást, hanem magát a vevőt minősítjük.

A cég vezetője

Dr. Balla Róbert 2010-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Ingatlanforgalmi, tőkepiaci és banki szakjogász képesítést szerzett, majd 2016-ban jogi szakvizsgát is tett. A békési kötődésű szakember 2008-tól a Foldana Ingatlan- és Követeléskezelő Kft. ügyvezetője és 2016-tól a Foldana Pénzügyi Zrt. igazgatósági elnöke. Eltökélt szándéka, hogy cége pénzügyi szolgáltatásaival megkönnyítse Békés megye mezőgazdasági termelőinek, valamint kis- és középvállalkozóinak helyzetét. Újító szellemiség, akinek mottója az életminőség fejlesztése és a közös értékteremtés.

Dr. Balla Róbert

Elérhetőség

A Foldana Pénzügyi Zrt. ügyintézője Békésen, a Rákóczi utca 3. szám alatt várja az ügyfelek jelentkezését.

Nyitvatartás: hétköznapokon 9:00–17:30 óra között

Telefonszám:

+36-1/786-0402

+36-70/636-2805

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában