Járvány

2020.05.17. 12:15

Koronavírus-adót fizettetnének az idősekkel

Egészen megdöbbentő ötlettel állt elő egy oxfordi közgazdász. A gazdasági problémák orvoslására vezettetne be koronavírus adót az időseknek. Ezzel azt az „igazságtalanságot” küszöbölné ki, hogy a fiatalok is karanténban kell hogy maradjanak, pedig ők nem is veszélyeztetettek.

Forrás: Shutterstock

Jan-Emmanuel De Neve az Oxfordi egyetem professzora úgy érzi, hogy bár az idősebb generáció jobban szenved a járványhelyzetben, a következményekkel a fiataloknak kell majd számolniuk – írja a V4NA Hírügynökség.

A férfi a VRT híreknek elmondta, hogy ők azok, akik a legkevesebbet nyernek a karanténon, mivel őket kisebb mértékben veszélyezteti a vírus, de mégis bent kell maradniuk. „Az idősebbeknek meg kell érteniük, hogy a fiatalok feláldozzák önmagukat, mind gazdaságilag, mind szellemileg” – fogalmaz a gazdasági szakértő, aki

azt javasolná, hogy az idősebbek fizessenek egy koronavírus-adót, hogy ezzel ellensúlyozzák a fiatalok veszteségeit.

Ugyanakkor javaslatát nem részletezte, például, hogy mekkora lenne ez a befizetés, vagy mi lenne a helyzet azokkal, akik anyagilag nem bírnának el még egy adót.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában