adaptáció

2018.01.18. 10:34

Filmsorozat készül A rózsa nevéből

Televíziók képernyőjére költözik Umberto Eco író-filozófus első regénye amely a nyolcvanas évek egyik legnagyobb regényszenzációja volt.

A sorozatot John Turturro főszereplésével 19 héten át forgatják a római Cinecitta Studiosban – közölte a produceri feladatokat végző Tele München Gruppe. A film készítése várhatóan 26 millió euróba kerül – írta meg az MTI.

Az 1980-ban megjelent regényből 1986-ben készült szintén nagy sikerű mozifilm Sean Connery főszereplésével. A történet William von Baskerville ferences szerzetesről szól, aki egy alpesi kolostorban több gyilkosság szemtanúja lesz.

A Tele München olasz partnerek közreműködésével készíti a sorozatot.

A 2016-ban elhunyt Umberto Eco olasz író-filozófus első regénye volt A rózsa neve, mely a nyolcvanas évek legnagyobb regényszenzációja lett. A humor és a játékosság elemeit sem nélkülöző, többrétegű mű középkori köntösbe bújtatott, kosztümös bűnügyi regényként és filozófiai alkotásként egyaránt olvasható. A negyvenhét nyelvre lefordított könyv hibáit a szerző 2011-ben korrigálta és a latin idézeteket is lefordította.

Borítókép: Pillanatkép az 1986-os A rózsa neve című filmből

AFP / COLLECTION CHRISTOPHEL Neue Constantin Film / Cristaldifilm

Ezek is érdekelhetik