Kultúra

2015.07.13. 16:10

Ezrek voltak kíváncsiak a gyulai Shakespeare Fesztiválra

Mintegy 3500-an látták a vasárnap véget ért XI. Shakespeare Fesztivál programjait. A legnagyobb sikert a Kínai Nemzeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata és a brit The Flanagan Collective előadása aratta - tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t a Gyulai Várszínház.

BEOL

A kínaiak III. Richárdja, a Miskolci Balett Rómeó és Júliája, a Bocsárdi László rendezte Vízkereszt, vagy amire vágytok című új bemutató és az angol színésznők által eljátszott Rómeó és Júlia aratta a legnagyobb közönség- és szakmai sikert a tizenegy napos fesztivál 30 programja közül - olvasható az összegzésben.

Magyarország mellett Nagy-Britannia, Kína, Lengyelország, Románia, Portugália és India művészei léptek fel a fesztiválon.

A szervezők felidézték, hogy a programok között volt színházi előadás, reneszánsz és dzsessz, tánc, konferencia, workshop, plakátkiállítás és gasztronómiai rendezvény is.

Gyulai Várszínház hathetes összművészeti fesztiválján július 15-től a Kamarateremben megtekinthető Orosz István Kossuth-díjas grafikus Áttűnések című kiállítása.

Július 17-én Az ugri-bugri királykisasszony című bábelőadással várják a legkisebbeket. Pénteken Szép Ernő Lila ákác című szerelmes históriáját a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház művészei adják elő Katkó Ferenc rendezésében.

Július 20-án Ritmusok címmel Sopsits Árpád filmrendező fesztiváldíjas kisfilmjeit mutatják be az érdeklődőknek a Kamarateremben. Sopsits Árpád rendezi a július 21-i új színházi bemutatót, a Kazohiniát. A színpadi adaptáció Szathmári Sándor, a Gyulán született író regényéből készült, amely angol humorral szól arról, hogyan élnek a társadalmak a jövőben. A darabban a főbb szerepeket Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Lendváczky Zoltán, Molnár Csaba, Gyöngy Zsuzsa, Kovács Vanda és Szarvas Balázs játsszák.

A Gyulai Várszínház 52. évada augusztus 8-án zárul.

Képgalériáink a Shakespeare Fesztivál előadásairól:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!