Kultúra

2014.07.27. 17:39

Hazatért a művészet Békésre

Szombaton délután megnyitotta kapuit az immáron huszonnegyedik Csuta Nemzetközi Művésztelep, Békésen. A Bolyai utcai alkotóházban megtartott eseményen Csuta György festőművész köszöntötte a megjelenteket.

P. G.

Beszédében Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, a Csuta Művésztelep történelmet írt a város életében, hiszen már mintegy emberöltő óta fog össze kiváló művészeket, s hívja őket egy semmihez sem hasonlítható környezetbe.

– Minden esztendőben gyönyörű alkotások születnek az alkotótáborban, amit még értékesebbé tesznek a Békésen köttetett barátságok, a kirándulások, beszélgetések – fogalmazott Izsó Gábor.

Dr. Tuza Béla, a művésztelep fővédnöke megnyitó beszédében több szempontból is érintette a művésztelep idei fő tematikájának választott mese témakörét.

– A mese maga az élet, amit mindenki magában él meg – fogalmazott dr. Tuza Béla. – A művészek olyan emberek, akik a meséket maguk írják, egy mesevilágot és világmesét létrehozva.

Dr. Tuza Béla arra is felhívta a figyelmet, hogy a Mese című művésztelepi zárókiállítást augusztus 1-jén pénteken, 17 órakor tartják majd a Békési Galériában, ahol az érdeklődők megtekinthetik milyen érzéseket indított el a téma a program szereplőiben.

A megnyitó második részében a Békési Városi Ifjúsági Fúvószenekar adott színvonalas koncertet Bagoly László vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!