Kultúra

2013.06.05. 18:58

Tartalmas lesz az idei ünnepi könyvhét

Tartalmas programokkal készülnek az ünnepi könvhétre a megye több településén.

BEOL

Békéscsaba önkormányzata és a Békés Megyei Könyvtár is csatlakozott az Ünnepi Könyvhét programjaihoz. A helyi rendezvények már csütörtökön elkezdődnek. 15 órától a könyvtárban Feigl Miklósné a békéscsabai evangélikus réztáblás imakönyvekről tart előadást, majd könnyűzenei stílusban feldolgozott verseket hallgathatnak meg az érdeklődők.

Pénteken egész napos könyvvásárt tartanak a színház előtti téren. Mindeközben Weöres Sándor születésének 100. évfordulójáról is több rendezvénnyel emlékeznek meg. Délután kettőtől Elek Tibor, a Bárka folyóirat főszerkesztőjének vezetésével könyvbemutatók várják a kilátogatókat. Este a Rave Trió ad koncertet. Szombaton ugyancsak könyvvásár fogadja a nagyközönséget. Ezenfelül bábszínházi előadásokkal is szórakoztatják a nagyérdeműt. 17 órától könyvhét záró irodalmi délután szerepel a programban.

Gyulán már szerdán elkezdődött az ünnepi könyvhét. Csütörtökön, a Harruckern téren Antovszki Tamás és tanítványai térzenéje adja meg a délután alaphangját 16.30-tól. 17.30-tól ugyanitt az ünnepélyes megnyitó kezdődik. A könyvek gyulai ünnepét Tarján Tamás József Attila-díjas kritikus, irodalomtörténész nyitja majd meg.

Este hat órától Simonyi-olvasóteremben író-olvasó találkozót tartanak, ahol a gyulai vár históriája – a Gyulai Várszínház 50. évada alkalmából meghirdetett drámapályázat alkotóinak bemutatása kerül a középpontba. A rendezvény vendége lesz dr. Nagy András író, drámaíró, esszéista, Wodianer-Nemessuri Zoltán író, Falusi Márton költő és Tarján Tamás kritikus, irodalomtörténész.

Június 7-én, pénteken 17 órától a Simonyi-olvasóteremben „Istenek látogatása Weöres Sándornál: 100 éve született Weöres Sándor” címmel rendeznek programot. Előadó vendég Alföldy Jenő kritikus, irodalomtörténész. A jövő héten is számos programmal folytatódik a rendezvénysorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!