Kultúra

2012.01.16. 19:41

Bárka-est: színvonalas lapszámok, díjazott szerzők

Kiss Judit Ágnes és Fekete Vince vehette át a Bárka-díjat a békéscsabai folyóirat ünnepi irodalmi estjén.

L. B.

Fotó:

Ünnepi irodalmi estet tartottak hétfőn este a Békéscsabai Jókai Színházban, ahol többek közt értékelték a Bárka folyóirat elmúlt évi lapszámait is, felidézték a legfontosabb eseményeket is. Elek Tibor elmondta, hogy ― miként a reakciók is mutatták ― a hagyományokhoz méltó számok születtek, melyekben neves magyar írókkal és költőkkel készült beszélgetéseket, tudósításokat, illetve kritikák voltak fellelhetők.

A tizenhatodik alkalommal a megyeszékhelyen rendezett Magyar Drámaíró Verseny is nagy sikert aratott, hiszen az eseményt követően még külön lapszámot is kiadott a Bárka.

Elek Tibor kiemelte, hogy minden esztendőben olyan szerzők kapnak elismerést az irodalmi folyóirattól, akik azt publikációkkal rendszeresen gazdagították. Az erdélyi Fekete Vince már esztendők óta a magyar költészet és próza élvonalába tartozik, hasonlóan Kiss Judit Ágneshez, aki költőként és íróként is egyaránt berobbant a kortárs hazai irodalomba.

A két szerző nemcsak a Bárka tavalyi számaiban tűnt fel sok-sok írással, hanem a folyóirat online felülete is rendszeresen közölte aktuális gondolataikat. Eddig tevékenységükért egy kisplasztikát vehettek át Elek Tibor főszerkesztőtől.

Címkék#elek tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!