Kultúra

2009.08.19. 11:20

Hazai pályán mutatta be új lemezét Szabó Eszter

Szép számú közönség előtt mutatta be új lemezét kedden este Szabó Eszter. Az énekesnő unplugged koncertjét a gyulai vár szomszédságában ingyen láthatták a rajongók.

BEOL

Bemutatkozott a Colorpop – mind a stílus, melyet a lemez képvisel, mind pedig Szabó Eszter harmadik albuma, mely ezt a nevet viseli. A több mint egyórás koncertet nagy várakozás előzte meg, s a jelenlévők nagy többsége egész bizton állíthatja, nem okoztak számukra csalódást a Gyulán elő egykori megasztárosok.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Bemutatkozó hazai pályán (Fotók: Imre György)
[/caption]

A jellegzetes hangú énekesnő, s párja, a zenész-zeneszerző Kontor Tamás zenekari kíséret nélkül játszották el az eddig még sehol be nem mutatott repertoárt, mely az új album számain túl Szabó Eszter korábbi albumainak slágereit – mondván, azoknak nem volt bemutatója –, valamint a Megasztárban elhangzott, nagysikerű, akkor továbbjutást jelentő dalokat is magában foglalta.

A koncert este kilenc óra után kezdődött, de már 15-20 perccel korábban megtöltötte a rendkívül vegyes korösszetételű közönség a gyulai vár előtti téren felállított színpadot övező, füves területet. Szabó Eszter dalainak és stílusának sokszínűségét is jól jellemzi, hogy gyerekek, fiatalok és középkorúak egyaránt kíváncsiak voltak a Colorpop! debütálására.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] A Végvár Táncegyüttes
[/caption]

Az előadás rövid felvezetőt követően az új lemez folk-vonalát jelentő dalokkal kezdődött: a Hungarian Topp-And-Roll című dalhoz a Végvár Táncegyüttes néptáncosai készítettek koreográfiát, majd az Égig érő fák részben unplugged verziója vezette át a koncertet az eredetileg tervezett utcazenélős hangulatba, melyet a külsőségek tekintetében az élénk érdeklődés miatt már a szervezés stádiumában kinőtt a produkció.

– Mivel kedd volt, és nemrég léptünk fel ugyanitt, minden adott volt ahhoz, hogy senki ne jöjjön el. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hatalmas tömeg lesz, és ennyi cd elfogy majd – árulta el lapunknak a koncert után Szabó Eszter, akit valósággal megrohantak a közös fotót és autogramot kérők a bemutató végén.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Helyszíni lemezdedikálás
[/caption]

– Örülök a sok pozitív visszajelzésnek, és nagyon hálás vagyok az érdeklődőknek, most jó előre sok-sok energiával töltöttek fel – mondta az énekesnő, aki nem nagyon tudta, s valószínűleg nem is akarta leplezni örömét, hogy „hazai pályán” ilyen jól sikerült harmadik albumának bemutatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!