Kultúra

2009.05.20. 11:04

Kihívás napja: Gyomaendrődön már éjfél óta tart

Békés megyéből összesen nyolc település — Újszalonta, Köröstarcsa, Magyarbánhegyes, Doboz, Kétegyháza, Dévaványa, Gyomaendrőd és Sarkad — vesz részt a Kihívás napján, melyet ma tartanak. Gyomaendrődön a sportos nap már éjfélkor megkezdődött.

l. j.

Különös fények világították be a május 20-ra virradó éjszakán Gyomaendrőd főutcáját és a Fűzfás-zugi holtág vizét. Pontban éjfélkor 248-an indultak el, hogy részt vegyenek a közös fáklyás futáson, melynek végállomása a Fészek Panzió volt.

A Fűzfás-zugban pedig 50-en szálltak vízre, szintén fáklyákkal felszerelkezve. Tóth Katalintól, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, hogy a Kihívás-napi sportos programokba kivétel nélkül valamennyi önkormányzati intézmény bekapcsolódott. Megmozdultak a pénzintézetek, a rendőrség és a munkaügyi központ dolgozói is. Jó néhány vállalkozás dolgozói ugyancsak szánnak némi időt ma a testmozgásra. 



Megérkezett a városba a rendezvény díszvendége, Gyulay Zsolt többszörös olimpiai bajnok kajakozó, a MOB alelnöke is, aki ezekben az órákban a gyomaendrődi óvodákat, iskolákat látogatja végig Várfi András polgármester kíséretében. Minden helyszínen találkozik és természetesen együtt sportol a gyerekekkel.

Gyomaendrődön késő este szabadtéri bállal zárul a Kihívás napja. A bál helyszíne az Erzsébet-ligeti rendezvénytér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!