Kultúra

2009.01.22. 15:42

A kényszer szülte a kötegyáni iskolatársulást

A következő tanévet már sarkadi igazgatású oktatási intézményben kezdik meg a kötegyáni, újszalontai általános iskolások. A társulásról szóló megállapodást csütörtökön írta alá Sarkad, Kötegyán és Újszalonta polgármestere.

B. I.

— Súlyos, de remélem megalapozott döntést hozott a képviselő-testület, amikor a társulás mellett döntött. Kötegyán 2009. július 1-jétől ugyanis elveszíti az önálló általános iskoláját — hangsúlyozta az együttműködési megállapodás aláírását megelőző beszédében a házigazda, Nagyné Felföldi Ilona, Kötegyán polgármestere.

A település vezetője kifejtette: a csökkenő gyermeklétszám, illetve a 210 millió forintos nyertes pályázatuk megvalósítása érdekében hajtottak fejet a társulási kényszer előtt. Így a kötegyáni iskolában megépül a tornaterem.

— Az idei költségvetés az oktatási ágazattól 30 milliárd, az önkormányzati szférától 150 milliárd forintnál több forrást vont el — tudatta Tóth Imre, Sarkad polgármestere.

A városvezető azt is hozzátette: Sarkad nem anyagi érdekeltségtől vezérelve nyújtott segítő jobbot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!