Kultúra

2008.08.13. 22:44

Zongoraárverés a Beolon

Erkel Ferenc zeneszerző születésének kétszázéves megünneplésére készül Gyula. A településen gyűjtés kezdődött egy Steinway hangversenyzongora megvásárlásra. Ha licitál, Ön is hozzájárulhat a sikerhez.

BEOL

A gyűjtés élére álló Bagyinszki Zoltán elmondta, a húszmillió forintba kerülő hangszert a városháza dísztermében helyeznék el. A szervezők szerint így kiváló minőségű zongorával, méltó módon várhatná Gyula a 2010-es Erkel Bicentenárium alkalmából ide érkező, koncertet adó művészeket.

Mivel ez a világhírű zongorafajta nemcsak Gyula városát, de a megyét is gazdagítaná, lapunk kiadója elsőként állt az ügy mellé. Erről Varga Ottó, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője szólt a nyár közepén, a Kossuth téri szökőkútnál felállított zongoraszobor avatásán.

A közelgő ősz miatt azonban a szervezők hamarosan lebontják a két szabadtéri alkotást, s az egyik kiállított zongorát árverésre bocsátják. A befolyt pénz természetesen a gyűjtésre létrehozott számlaszámra kerül.

Az árverezésre szánt zongora — bár még működőképes — inkább csak szimbólum, dekorációnak javasolt. Cégek, szervezetek jelentkezését is várják. A licit 49 ezer forintról indul, ajánlatokat tenni a Beol.hu-n lehet augusztus 20-án, 20 óráig - kizárólag a regisztrált felhasználóknak.

A zongorát Gyulán, a Kossuth téri szökőkútnál lehet megtekinteni. Bővebb információkért hívják a 70/455-6023-as telefonszámot. A nyertes a szervezők segítségével augusztus 22-én szállíthatja el a helyszínről a zongorát.

A licitálás szabályai:

- Az ajánlatokat a hozzászólás rovatban lehet megtenni. Az ajánlat összege nem lehet azonos, vagy alacsonyabb a korábban felajánlott összegnél.

- Csak regisztrált felhasználók vehetnek részt az árverésen

- A
Polgári Törvénykönyv 211. § értelmében minden licit nyilvános ajánlattételnek minősül

- A minimális licit összege ezer forint.

Címkék#Varga Ottó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!