Kultúra

2007.10.26. 17:01

Sólymok szállták meg Gyopárost

Szerda óta vadásznak a solymászok Orosháza térségében madaraikkal. Az idén először a Gyopár Club Hotelben szálltak meg a solymász találkozó külföldi és a hazai résztvevői.

cs. i.

A nemzetközi elismerésnek is örvendő orosházi solymász, dr. Lakos István 17 évvel ezelőtt szervezte meg először madarász társai számára a szakmai találkozót Gyopárosfürdőn. A tavalyi év kivételével (akkor Gyomaendrőd vadbőségét tesztelték a vadászok) minden ősszel nemzetközi randevú élvezője nem csak a solymászok nagy családja, de az érdeklődő lakosság is.

Pásztor Imre, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elégedetten nyugtázta a madarászok hazatalálását és arról biztosította őket, hogy európai színvonalú ellátásban részesülnek. Dr. Lakos István elárulta, az immár hagyományos, a Nemzetközi Solymász Szövetség találkozóinak a sorában előkelő helyet vívott ki magának a gyopárosi. Az orosházi ötletgazda visszatérő sporttársai a franciák, az angolok, az osztrákok, a hollandok is. Lakos doktor csak azt sajnálja, ennek a sportágnak kevés helybeli fiatal a követője. Három gyermeke közül egyik sem folytatja az ő szenvedélyét, igaz, lesz valaki, akit bemutat majd a záróterítéknél. Az a kislány megérdemli a figyelmet.

Péntekre kiderült, vadban gazdag az orosházi határ, az ide érkezett solymászok elégedett. A reggeli köd és pára - ahogy ők fogalmaztak - még belefért, nem szegte kedvüket, vadásztak egész nap. Igaz, nem indultak korán, hiszen dr. Varga István jogász a solymász szimpózium előadójaként a túladminisztrált jogi szabályozásokról, azok feloldásának lehetőségeiről adott tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!