katasztrófavédelem

2019.05.01. 16:43

Terelőkúpokkal és az idővel is harcoltak a tűzoltók

A Békéscsabai repülőtéren rendezte meg kedden a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóját.

A verseny célja, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél dolgozó főfoglalkozású, illetve ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők összemérhessék gépjármű-vezetéstechnikai tudásuk és KRESZ ismereteiket. Kiemelt cél volt a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, amellyel a közlekedési balesetek száma is csökkenthető.

A megyei bajnoki címet két, egyrészt készenléti szer gépjárművezető és segítője, másrészt személygépjármű ügyintéző és segítője kategóriában kellett eldönteni.

A területi és helyi szervek nevezett versenyzőit Kiss András tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszöntötte, majd Gyeraj Zoltán tűzoltó zászlós ismertette a verseny levezetési rendjét, a szabályokat, majd a versenyzők egy 25 kérdésből álló feladatlap kitöltésével teljesítették az elméleti részt.

Ezt követően pályabejárás történt, aztán a készenléti szerek, majd az ügyintézői gépjárművezetők haladtak végig a repülőtéren kialakított pályán. A verseny során az indulóknak nemcsak arra kellett figyelniük, hogy a leggyorsabbak legyenek, hanem arra is, hogy a változatos feladatokat tartalmazó pályán ne borítsák fel a terelőkúpokat, mert az komoly időbüntetést jelentett.

A nap folyamán végig kiélezett verseny volt a tűzoltók között mindkét kategóriában, a végeredmény az elméleti teszt, a pályaidő és a büntetőpontok összesítését követően alakult ki. A helyezésekért járó okleveleket Haskó György tűzoltó alezredes, mb. igazgató-helyettes adta át. Az alezredes gratulált a jelenlévőknek az elért eredményekhez, valamint emlékeztetette a jelen lévőket a biztonságos közlekedés fontosságára. Elismeréssel szólt a szervezők munkájáról, az ötletesen kialakított, könnyűnek semmiképpen sem nevezhető pályáról. Végezetül sok sikert kívánt a továbbjutó csapatoknak a regionális elődöntőre.

Az ügyintézői kategória végeredménye:

1. Maczek Szilrád tűzoltó alezredes/ Süli Zsolt tűzoltó alezredes – Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2. Bohák János tűzoltó alezredes/ Németh László tűzoltó őrnagy – Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

3. Ambrus Imre tűzoltó őrmester/ Gurmai László tűzoltó őrmester – Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A készenléti szer kategória végeredménye:

1. Kozma Ádám tűzoltó törzszászlós/ Ravasz Szabolcs tűzoltó őrmester – Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2. Dudás Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester/ Kopányi László tűzoltó őrmester – Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

3. Gaál Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester/ Jegyánik János tűzoltó főtörzsőrmester – Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Az Igazgatóság által rendezett verseny első három helyezett csapata Szegeden folytathatja a regionális elődöntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!