Közélet

2016.12.22. 09:13

Orosháza is átadta az iskoláit

A törvényi kötelezettségnek eleget téve Orosháza is átadta az önkormányzat által fenntartott iskolák vagyonkezelői jogait a Békéscsabai Tankerületi Központnak. A helyi vezetéssel Bánki András, a tankerületi központ igazgatója személyesen egyeztetett a napokban.

BEOL

Személyesen tárgyalt az iskolai átszervezésekkel kapcsolatban az orosházi vezetőkkel Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója.

Biztosította Dávid Zoltán polgármestert és Bojtor István alpolgármestert abban, hogy az iskolák igazgatói nagyobb jogkörrel rendelkeznek január 1-jével és saját maguk dönthetnek az alájuk tartozó intézmények gazdasági működésével kapcsolatban, melyek költségeit teljes mértékben a tankerületi központ állja – olvasható a lapunkoz eljuttatott közleményben.

– Az átszervezésekkel kapcsolatban több félreértés is felmerült, viszont biztosítottak abban, hogy az orosházi iskolák továbbra is folytathatják az orosházi önkormányzat támogatásával kialakított színvonalas oktatást és fejlődést – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

– Jó hír az is, hogy több lehetőség nyílik meg az intézmények előtt az átszervezéssel és Orosházán egy kihelyezett iroda is nyílik a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpontban, mely biztosítja az iskolák közvetlen kapcsolatát a Békéscsabai Tankerületi Központtal – tette hozzá a városvezető.

Elmondta azt is, az önkormányzat törvényi kötelezettségeknek tett eleget akkor, amikor átadta az önkormányzat által fenntartott intézmények vagyonkezelői jogait a békéscsabai központnak, az iskolák tulajdonjogai azonban Orosháza önkormányzatánál maradtak.

A közlemény szerint a Békéscsabai Tankerületi Központ már az idei évben biztosított 4 millió forintot a Táncsics Mihály Gimnázium számára. Blahó János igazgató úgy fogalmazott: az idei tanévet egy konstruktív szakmai párbeszéd jellemezte, melynek köszönhetően a korábban meg nem valósult fejlesztések és pótlások is elindultak, illetve a nevelőtestület is támogatja az átszervezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!