Közélet

2016.11.03. 08:24

Sügér a holtágakban

Sügér telepítését hajtotta végre a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Gyomaendrőd környéki holtágakba.

khesz.hu

83163381

Fotó: Thomas Northcut

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége október 25-én egy Debrecen melletti tógazdaságban nevelt állományból most először csapó sügér (Perca fluviatils L.) telepítését hajtotta végre a kezelésben lévő Peresi és Gyomaendrőd környéki holtágakba.

A hazai halpiacon egyelőre kuriózumnak, vagy igen ritkán beszerezhetőnek számító 10 dkg-os átlagsúlyú állomány teljes egészét, összesen 198 kg (1950-2000 darab) mennyiségben megvásárolta szövetkezet – olvasható a KHESZ honlapján.

A sügérfélék (Percidae) családjába tartozó, 3-4 éves korára ivarérett halfaj a változó vízhozamú kisebb folyók alsóbb szakaszának és a növényzetben gazdag, sekély, sokszor iszapos állóvizek jellemző halfaja, ami Európa-szerte megtalálható. A pergetőhorgászok körében kedvelt halat hazai viszonylatban március 1-április 30-ig tartó ívási időszakában tilalmi idő, emellett a KHESZ Helyi Horgászrendjében 15 cm-es méretkorlátozás védi. A KHESZ kéri a kihelyezett állomány fokozott kíméletét.

Címkék#Beol kukac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!