Közélet

2016.11.24. 16:29

Az ellenzék is értékelte a közgyűlést

A Jobbik és az LMP csütörtökön sajtótájékoztatón értékelte a keddi közgyűlést.

L. B. – G. D.

– A korrupció melegágyai lehetnek a gazdasági programban tervezett beruházások – mondta Kocziha Tünde (Jobbik). A költségvetésről hozzátette: a kormány rákényszeríti az önkormányzatokat arra, hogy saját forrásból fedezzenek olyan költségeket, amelyek nem lennének a kötelességeik. Kifejtette: a feladatalapú finanszírozással nem járt jól Békéscsaba. A DAREH-rendszerrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy két Fidesz-érdekkör csap össze, aminek levét az adófizetők isszák meg. Úgy vélte, hogy a Szigligeti utcai tanmedence kapcsán is politikai döntés született.

– A legutóbbi kolbászfesztiválon olyan mértékű belépődíjat szedtek, amely sokakat gondolkodásra késztetett, hogy a fesztivált meglátogassa-e – fogalmazott Takács Péter (LMP). Elmondta, ismételten arra kérte a városvezetést, hogy vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel, s próbálják meg elérni, hogy a csabaiak valamilyen komolyabb kedvezményben részesüljenek. A Korzó téri óra kapcsán azt mondta: rendkívül kínos történetről van szó, mielőbb javítani kellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!