Közélet

2016.10.29. 15:06

Szijjártó Péter is gyúrta a kolbászt Békéscsabán

Családjával érkezett, immáron negyedik alkalommal a Csabai Kolbászfesztiválra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Békés Megyei Kormányhivatal asztalánál gyúrta a kolbászt többek között Gajda Róbert megyei kormánymegbízottal és a járási hivatalok vezetőivel.

Ny. L.

– Amikor először jöttem Robi meghívására, a lányok egyeztettek, én pedig el sem tudtam képzelni, hogy ilyen jó buli közepébe csöppenek, és ilyen remek hangulatban élvezik a gasztronómiát, a koncerteket a helyeik és a máshonnan érkezők – ecsetelte a külügyminiszter.

– Csabai és gyulai kolbászt addig is ettünk otthon, de az első ittlétünk óta többször kerül az asztalra, hetente legalább kétszer fogyasztjuk főételként vagy ,,desszertként”, étkezés után. Patrik és Péter fiam is imádja ezt a hangulatot, úgy hogy mindig szívesen jövünk. Nem véletlen, hogy már negyedszer itt vagyunk.

És hogy milyen lett a megyei kormányhivatal kolbásza? Gajda Róbert egy szóban összefoglalta: zseniális. Ahogy fogalmazott, a csapatkapitány Béni Attila mezőkovácsházi járási hivatalvezető volt, és az ő jól bevált receptje szerint fűszerezték a húst, az ebből készült és megsütött kolbász pedig pillanatok alatt elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!