Közélet

2016.10.09. 10:04

Rózsaszín séta a mellrák ellen – fotók, videó

Immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Hídi Séta – Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen című rendezvényt a Magyar Vöröskereszt gyulai területi és Békés megyei szervezete szombaton a fürdővárosban. A program idejére ezúttal is rózsaszínbe borult a belvárosi körforgalomnál található szökőkút, hogy az eseménnyel együtt hirdesse a megelőzés fontosságát.

Papp Gábor, fotó: Kiss Zoltán

Évről évre egyre többen látogatnak el a rendezvényre – nyilatkozta lapunknak Dénesné Kereső Irén, a Magyar Vöröskereszt gyulai területi szervezetének vezetője. Mint elmondta, minden évben arra törekednek, hogy a szórakoztató programok között minél több hasznos tanáccsal lássák el az érdeklődőket.

– Az elmúlt fél évtizedben létrejött egy igazi közösség is, ami a közös cél érdekében igyekszik tenni – ecsetelte. – A programon együtt lehetünk, és a prevenció fontossága mellett arra is igyekszünk ráirányítani a figyelmet, hogy az életben pozitív hozzáállással sok minden elérhető. Örülünk, hogy mára elmondhatjuk, hagyományt teremtettünk, és szeretnénk, ha még sokáig folytatódhatna a Hídi séta és az összefogás az egészségért.

Mint ismert, a kezdeményezést Szilágyi Edit kezdeményezésére hívták életre, aki néhány évvel ezelőtt maga is leküzdötte a súlyos kort, a fiatal nő az első döbbenet után megrázta magát, végig csinálta a műtétek és kezelések sorát, hitte, hogy van holnap, és jelenleg is nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki tudja, nincs egyedül, hogy sikerülhet a gyógyulás. Az esemény az elmúlt években sokaknak szolgáltatott jó, pozitív példát. A szombati nap egyik fontos üzenete volt emellett, hogy egy-egy ilyen rendezvényt követően érezhetően többen vesznek részt különböző szűréseken.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kattintson galériánkért! Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója kiemelte, a Hídi séta évek óta karitatív szervezetük egyik legnagyobb Békés megyei programja. – A Vöröskereszt ezen felül a lehető összes rendezvényen igyekszik elősegíteni a megelőzést – hangsúlyozta a szakember. 

– Vércukor-, vérnyomás-, testzsírmérésekkel vagyunk jelen szerte a megyében. Törvénybe iktatott feladatunk az élet és egészség védelme, ezért is fontos számunkra, hogy felhívjuk a figyelmet a prevenció fontosságára.

Szűrővizsgálatokat egyébként nem csak mi magunk rendezzük, de be is segítünk másoknak azok szervezésébe, emellett tájékoztatókat is tartunk a fontos ügy érdekében.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Kiss Tamásné önkormányzati képviselő, illetve dr. Fierpasz Zsuzsanna gyermekorvos.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kattintson galériánkért! Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]

A szakmai programokon dr. Pikó Béla osztályvezető főorvos a daganatos megbetegedésekről tartott előadást. Dr. Tóth Judit szülész-nőgyógyász a szakorvos szemszögéből osztott meg lényeges információkat a jelenlévőkkel.

Dr. Beke Szilvia főiskola docens a megelőzés és az önvizsgálat fontosságára helyezte a hangsúlyt előadásában. Dr. Fierpasz Zsuzsanna gyermekorvos-pszichiáter szintén érdekes, hasznos előadással segítette a jelenlévőket. Csikósné Mácsok Erzsébet onkológiai szakápoló a gyógyulásokról szólt.

Maga a hídi séta este hat órakor indult a rendezvény többi programjának helyet adó Vigadótól. A szép számú tömeg rózsaszín léggömbökkel a rózsaszínben tetsző belvárosi szökőkút érintésével a világóráig sétált, így is ráirányítva a figyelmet a megelőzés és az összefogás fontosságára. A Világóránál feleresztették a léggömböket, még nagyobb nyomatékot adva az esemény üzenetének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!