Közélet

2016.10.14. 17:09

A járási hivatal biztosít helyet az ügyintézés gyakorlására

Közszolgálati ügyintéző képzést indított szeptemberben a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolája a Békési Járási Hivatallal együttműködve — jelentette be a Békési Járási Hivatalban megtartott pénteki sajtótájékoztatón Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és dr. Kozma Gábor, a főiskola rektora.

P. G.

Gajda Róbert emlékeztetett arra, hogy a helyi „Mezgét” tavaly vette át a Gál Ferenc Főiskola, amivel a békési intézmény új perspektívát kapott. Kitért arra, hogy ezzel párhuzamosan Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ellátogatott Békésre, ahol átadta a kormányablakot.

A közelmúltban elindult képzés kapcsán kiemelte, a két érintett intézmény között szoros szakmai kapcsolati jött létre a hatékony képzés érdekében.

— A Békési Járási Hivatal munkatársai részt vesznek az oktatásban, és a hivatal a gyakorlati helyet is biztosítja — ecsetelte.

Dr. Kozma Gábor rektor kifejtette, a Békési Járási Hivatal fontos helyszínt jelent, hiszen minden korszerű körülmény adott a folyamatos, magas színvonalú ügyintézéshez, a járási hivatal pedig emellett a szakmai partnerség lehetőségét nyújtja számukra. Hozzátette, egy éve vették át a békési szakképző intézményt.

—  Békés városában, a járásban, illetve Békés megyében minden lehetőség adott, hogy előrelépjünk a képzések területén — folytatta a gondolatot a szakember.

A GFF Békési Szakképző Iskolájában a rendészet és közszolgálat ágazati képzésben tanuló diákok 9-12. évfolyamon közismereti és ágazati szakmai tantárgyakat tanulnak, és a 12. év végén ágazati szakmai ismeretekből is érettségi vizsgát tesznek. Ezt követően szerezhetnek közszolgálati ügyintéző végzettséget egy év alatt.

Dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője elmondta, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola tizenhét tanulója kezdte meg az egyéves, elméleti és gyakorlati oktatást is magába foglaló képzést, de a fiatalok száma még növekedhet. A szakember — aki az elmélet oktatásában maga is részt vesz — kiemelte, az elméleti képzés egy szigorú, központilag meghatározott tematika szerint zajlik.

— Fontosnak ítéljük meg, hogy a fiatalok rendszerben gondolkodjanak és átlássák a közigazgatás egészét — fogalmazott. — A gyakorlat ugyanakkor a békési kormányablakban, illetve valamennyi szervezeti egységben zajlik majd. A tizenhét diák három csoportra osztva, minden szervezeti egységben elsajátítja a praktikus ismereteket, az ügyfélbarát gondolkodással, és olyan feladatokat is képesek lesznek elvégezni, mint a személyi igazolvány elkészítése vagy az ügyfélkapu regisztrációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!