Közélet

2016.08.08. 14:58

Az Együtt leragasztotta a kvótaellenes plakátot

Az Együtt két politikusa és egy civil leragasztotta a betelepítési kvóta ellen irányuló szavazásáról szóló egyik plakátot Békéscsabán, a Szarvasi úton.

L. B., Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: Lehoczky Peter

A menedékkérő nem ellenség, ne szavazz Európa ellen! – ezt a feliratot ragasztotta rá az Együtt két politikusa és egy civil hétfő délelőtt Békéscsabán, a Szarvasi úton egy olyan plakátra, amin az a szöveg olvasható, hogy: Brüsszel egy városnyi illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni.


Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületi elnöke azt mondta: a plakát szövegéből szinte semmi nem igaz. Ugyanis nem egy városnyi emberről, hanem nagyjából 1300-ról van szó, ráadásul nem illegális bevándorlókról, hanem legális úton érkező menekültekről. Akiket nem kell Magyarországra telepíteni, hiszen ők később hazatérnének oda, ahol születtek.

Bod Tamás szerint a népszavazás lehet az első lépés ahhoz, hogy kivezessék Magyarországot az Európai Unióból, és kiemelte, hogy azt bojkottálni kell. Körömi János, az Együtt békéscsabai választókerületi elnöke szerint lélekölő, mérgező kampány folyik. Az akcióban civilként résztvevő ’56-os menekült, Czene Ferenc kiemelte: nem pártügyről van szó, hanem emberségről.

Címkék#bod tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!