Közélet

2016.06.17. 17:26

Az újszülöttek szűrését szolgálja az együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá az újszülöttek közösen végzett korai szűréséről a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete és a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza pénteken délelőtt Békéscsabán, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének Szolgáltató Központjában.

G. D.

Kovács Ágnes elnök megnyitójában hangsúlyozta, egyesületük ma már nem csak mozgássérült embereket támogat, szolgáltatásaik minden más fogyatékossági csoportban élők részére elérhetőek. Szavait követően a kórház főigazgató-főorvosa, dr. Becsei László köszöntötte a megjelenteket.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

Mint elmondta, egyre nagyobb jelentősége van a különböző civil szervezetek munkájának, s mint ilyen, a mozgáskorlátozottak megyei egyesülete is nagyszerű munkát végez. Úgy fogalmazott: a szakemberek munkájuk során a speciális életmód kialakításában, annak alkalmazásában is segítséget tudnak nyújtani, és a közösség, amit a sorstársak megteremtettek, testileg-lelkileg egyaránt jótékony hatású.

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere nagy jelentőségűnek nevezte az ünnepélyes keretek között létrejött megállapodást.

Az aláírás alkalmából az egyesület változatos programokkal teli szakmai konferenciát is szervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!