Közélet

2016.04.15. 17:50

Jobbik: probléma van az egészségügyi alapellátással

Működési nehézségekkel küzdenek az egészségügyi alapellátás szereplői, a háziorvosi praxisok a Jobbik szerint – erről tartott pénteken sajtótájékoztatót Kocziha Tünde önkormányzati képviselő, a Jobbik választókerületi elnöke.

L. B.

Hozzátette, hogy a probléma Békéscsabán is jelen van. A háziorvosi társadalom elöregszik, az átlagéletkor immár 58 év, és folyamatosan emelkedik. A betöltetlen háziorvosi praxisok száma is nő – bár ez a megyeszékhelyen nem jelent gondot, a kisebb településekre nem találnak szakembert.

Logikátlannak tartotta, hogy nem finanszíroz az állam szakrendelést háziorvosi rendelési időben azoknak a szakembereknek, akik szakvizsgával, illetve az ellátáshoz, vizsgálathoz szükséges eszközparkkal is rendelkeznek. Pedig szerinte egy helyen el lehetne látni a pácienseket, nem kellene továbbküldeni őket szakrendelésre, ahol több esetben hosszú a várólista. Problémának nevezte, hogy a békéscsabai orvosi ügyeleten sokszor olyanokat is el kell látni, akik nem a körzetbe tartoznak, mivel arra nem jár pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!