Közélet

2016.03.10. 14:52

Idén is látványos dekorációval készülnek a húsvéti ünnepekre Gyulán

Öt kreatív, egyben figyelemre méltó pályázati elképzelés érkezett a gyulai Japánkert Barátok Köre Egyesület, Gyula Város Önkormányzata, a Békés Megyei Hírlap és kiadónk Kisváros című helyi lapja „Térteremtő húsvétolás” – Öltöztessük közösen húsvéti díszbe Gyulát! című, a környezetszépítést a középpontba állító felhívására.

BEOL

Fotó: IMRE GYORGY

A terveket csütörtökön délelőtt tekintette át és értékelte a Szászné dr. Várkonyi Adrienn fürdővárosi főkertész, Béres István Gyula főépítésze, Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Nánási János lapunk kiadóvezető-főszerkesztője és Imre György, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere által alkotott zsűri. Valamennyi elképzelést megvalósítandónak ítéltek, csupán néhány esetben fogalmaztak meg kisebb változtatási javaslatokat.

Az immáron harmadik alkalommal meghirdetett pályázat legfőbb célja, hogy Gyula város frekventált terei húsvéti díszbe öltözzenek az ünnep idejére különleges látványt teremtve a helyiek és a városba látogatók számára egyaránt.

A Japánkert Barátok Köre Egyesület idén is felállítja húsvéti installációját a fürdővárosban, a Harruckern téren. A tervben egy rózsaszínű franciaágy szerepel, amelynek teteje zöld fű. Az ágyra körülbelül 50-60 centiméter magas fehér nyulak kapaszkodnak fel, illetve egy már az ágyon van, örülve az ott található tojásoknak. Az ágyon két „párna” is megtalálható lesz színes egynyári virágokból. Az ágy mögött egy nagy színes tojás biztosítja a hátteret.

A Gyulai Városszépítő Egyesület az Eszperantó térre tervezi dekorációját, amit most is az óvodákkal közösen készítenek majd el. A téren három virágláda helyezkedik el jelenleg sugár irányban a lefolyó felé, ez képezi az alapját az elképzeléseknek. A lefolyó felé helyeznének el egy 3-5 méter magas virágcsokrot stilizált változatban, amit a szél forgat majd. Körben nagyobb húsvéti alakok, nyuszik tojással csatlakoznak gyermekrajzokkal. A három virágládában szintén figurák sorakoznak majd a rajzokhoz. A fotózáshoz arckivágásos, vidám figurákat állítanak ki.

A Boróka Kulturális Egyesület a Simonyi Imre út kereszteződésénél tervez különleges alkotásegyüttes, amelyek között Jézus feltámadása, a húsvéti locsolkodók, húsvéti tojások, a húsvéti mese és a nyúl is megjelenik.

A Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete a Petőfi téren található Oroszlános kútnál dolgozik majd valódi tavaszi kompozíciót megjelenítve aranyesőfűzéssel, tojásfüzérrel, az évszak zöldjével.

A Péntek Esti Lottózók Baráti Társaság mint minden évben, ezúttal is egyedi ötletekkel állt elő, amit várhatóan a Szent Miklós park Szent László utca felőli részén láthatnak az érdeklődők. A kis csapat a nagy meseíró, Lázár Ervin történeteinek világát idézi majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!