Közélet

2015.09.17. 16:45

Jobbik: a felelősöknek viselniük kell a következményeket

A Jobbik önkormányzati képviselője, Szabóné Kocziha Tünde a Békéscsaba és Térsége Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának ülésén elhangzottakra reagált.

BEOL

– A mai nap folyamán részt vettem a Békéscsaba és Térsége Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának ülésén, amelynek legfontosabb napirendi pontjai a kistérségi vizsgálatokról szóló beszámolók voltak. A több területen lefolytatott vizsgálatok közül a legsúlyosabb következtetéseket a közbeszerzésekkel kapcsolatban lehet levonni - írja közleményében Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője.

– A szakértőként részt vevő cég képviselője elmondta, hogy 16 esetben nem történt közbeszerzési pályáztatás, holott ezt az adott esetekben törvény írta elő. Ez az adat mindenképpen megdöbbentő, de különösen azért, mert jelen esetben közpénzekről van szó, hiszen a kistérségi intézményrendszer az adófizetők pénzéből van fenntartva.

– A szakértői elemzésből az is kiderült, hogy több esetben a gyakran változó törvények nem ismerete okozta a hiányosságot, amely arra utal, hogy szándékos mulasztás nem történt. A többi esetben a jogi szakértők vizsgálják meg a törvénytelenség mértékét, a beszámolók csak ezután kerülnek a szakbizottságok és a közgyűlés elé – olvasható a közleményben.

– Álláspontom változatlanul az, hogy amennyiben a jogi szakértők alátámasztják a törvénysértést, meg kell tenni a feljelentéseket, a felelősöknek pedig viselniük kell az elkövetett jogsértések következményeit! – Zárta sorait Szabóné Kocziha Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!