Közélet

2015.05.29. 15:49

A közbiztonság erősítését hangsúlyozza a Jobbik

A rendőrség előtt tartott sajtótájékoztatót Békéscsabán Gajdos Attila, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője. Mint elmondta, a Jobbik a közbiztonság erősítését célzó javaslatokat nyújt be az Országgyűlés elé.

L. B.

A közbiztonság erősítését célzó javaslatokat nyújt be egy csomagban a Jobbik az Országgyűlés elé – erről tartott pénteken Békéscsabán, a rendőrség előtt sajtótájékoztatót Gajdos Attila megyei önkormányzati képviselő.

Mint fogalmazott, továbbra is katasztrofális állapotok uralkodnak Magyarországon a közbiztonság terén, pedig a kormányzat korábban azt ígérte, hogy pár hét alatt rendet teremt. Hozzátette, hogy az elmúlt négy-öt évben nem sikerült megoldani a problémákat.

A javaslatokat egyenként már benyújtotta a Jobbik, most viszont ezt csomagban teszi meg – ismertette Gajdos Attila. A részletekkel kapcsolatban elmondta: a szabálysértési értékhatárt 50-ről 5 ezer forintra csökkentenék, újragondolnák a büntetési tételeket.

Mivel a bűncselekmények nagy hányada az időseket érinti, ezért nekik veszélyjelző rendszert alakítanának ki. A térfigyelő kamerák számát is növelnék, főleg az oktatási-nevelési, szociális intézmények környékén.

– A Jobbik szerint a körzeti megbízotti rendszert is fejleszteni kell – tette hozzá a megyei önkormányzati képviselő. Gajdos Attila kiemelte: megértik a rendőröket, véleménye szerint a rendőrségi törvényt is módosítani kell, hogy az egyenruhások hatékonyabban léphessenek fel a bűnelkövetőkkel szemben, és ezáltal javulhasson a közbiztonság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!