Közélet

2014.05.31. 20:49

A prevenció és a jótékonyság jegyében telt az Egészségváros program

Az évszakhoz képest kifejezetten hűvös idő ellenére is jelentős érdeklődés mellett rendezték meg az Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak jelmondattal életre hívott Richter Egészségváros programjait szombaton Békéscsabán, a Szent István téren.

BEOL

Vantara Gyula, a megyeszékhely polgármestere, országgyűlési képviselő megnyitó beszédében hangsúlyozta, az eseménysorozat több szempontból is fontos.

— Az egészségváros egyrészt felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, másrészt, lényeges szerepet vállal a megelőzésben — fogalmazott a településvezető, aki mindenkit arra bíztatott, hogy vegyen részt a programon.


— Az ember 40 éves kor alatt mindent megtesz, hogy elrontsa az egészségét, 40 év felett mindent megtesz, hogy helyreállítsa — idézte az egészségvároshoz illő gondolatokat Vantara Gyula, ezzel is felhívva a figyelmet a prevenció fontosságára.

Dr. Becsei László, a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa kiemelte: az egészség érték, amelyre közös felelőségünk vigyázni, az egészségmegőrzést be kell építeni a mindennapokba.


Az egészségvárosban számos egészségügyi szűréssel, tanácsadással, beszélgetésekkel, fitness programokkal várták az érdeklődőket. Olyan népszerű személyiségek segítették a rendezvény sikerét, mint Rudolf Péter, Béres Alexandra, Katus Attila, Krizsó Szilvia és Jaksity Kata.

Az esemény jótékonysági célokat is szolgált, hiszen a Richter 2 millió forint alapadománnyal, illetve az érdeklődők aktivitással összefüggésben kiegészített összeggel támogatta a békéscsabai kórházat, amit az intézmény a kapszula endoszkóp beindítás feltételrendszerének kialakítására, illetve ápolás-szakmai eszközök beszerzésére fordít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!