Közélet

2013.06.10. 18:17

Simonka György és Dankó Béla is az árvíznél

Az árvízi védekezés egyik kritikus pontjánál, Pilismarótnál látogatta meg Simonka György országgyűlési képviselő a Békés Megyei Körös Mentőcsoportot.

BEOL

A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnökével, Ambrus Györggyel 400 húspogácsás szendvicset vitt a mentésben résztvevőknek, és kiosztotta Moka Eszter járási hivatalvezetővel. A helyszínen Tóth Tiborral és Béni Attilával, az alakulat irányítóival járták be a veszélyeztetett területet.

— Ha itt nem lesz nagy a veszély, vezénylik őket a Duna alsóbb szakaszára. Nagyon elszántak, nem is látszik rajtuk, hogy napok óta alig pihentek — nyilatkozta a politikus.

Dankó Béla Békés megyei országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere is segíti az árvíz elleni védekezést Komárom-Esztergom megyében, Neszmélyben. A politikus robbanómotoros búvárszivattyút és élelmiszer-adományokat vitt a védekezőknek.

Az élelmiszer-adományokat Békés megyei kiemelkedő cégek ajánlották fel, a Galllicoop Zrt., a Szarvasi Mozzarella Kft. és a Hungarofood 2009. Kft, míg Kondoros Nagyközség a búvárszivattyú használatba adásával segíti a védekezőket.

Ezek is érdekelhetik