Közélet

2011.10.23. 13:13

Napraforgó házat avattak Komlóson

A Nyugat-békési Evangélikus Egyházmegye felügyelője, Koszorús Oszkár köszöntötte a tótkomlósi evangélikusokat a vasárnapi családi istentisztelet után a Napraforgó ház avatásán.

cs. i.

Az egyház egy régi műemlék gazdasági épületét újította fel, hogy legyen helye a tótkomlósi ifjúságnak és a nőegyletnek.
- A Napraforgó ház esetében se volt könnyű a forrásokat összeszedegetni, a munkafolyamatokat megszervezni. A nyugat – békési egyházmegye biztosította az összeg felét, a másik része tótkomlósi pénz és nagyon sok munka - fogalmazott Koszorús Oszkár.

— A napraforgó mindig a nap felé fordul, hogy minél tovább szívja magába az éltető nap fényét és erejét. Amellett azt is tudjuk, a napraforgót a magja miatt termesztik, mert a bele vitamindús, növényi zsírokban és fehérjékben gazdag. Nyilvánvaló, hogy a Napraforgó ház Isten szolgálatára épült, a közösségi kapcsolatok építésére nyújt lehetőséget.



Az épület több funkciós, kulturált körülmények között újra helyet kap itt a nagyon tevékeny  ifjúság, a messze földön híres nőegylet, de lehet itt szervezni bármilyen más alkalomakat. Az a cél, minél többször látogassanak a komlósiak a Napraforgó házba, minden alkalom járuljon hozzá az egyházközség erősödéséhez, a gyülekezet építéséhez. cs. i.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!