Közélet

2010.12.08. 16:50

Einstandolják a csabai kórházat az MSZP szerint

Folytatódik a békéscsabai kórházügy. A szocialisták összevonásról, míg a polgármester együttműködésről beszél.

M. P. M.

eg— Az MSZP békéscsabai szervezetének elnöksége megdöbbenéssel olvasta, hogy dr. Becsei László, a Réthy Pál kórház főigazgatója tárgyalásokat folytat a gyulai Pándy Kálmán kórházzal egy esetleges összevonásról — olvasható a párt szerdán lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. A szocialisták egyebek mellett nehezményezik, hogy a csabai kórház tulajdonosa, az önkormányzat sem testületi, sem pedig bizottsági ülésen nem adott felhatalmazást ilyen tárgyalásokra a főigazgatónak.

— Tiltakozunk az ellen, hogy a megyei önkormányzat Békéscsaba talán legfontosabb intézményét „einstandolja” egy összevonással — írják. A szocialisták Vantara Gyula polgármestert is felszólították, hogy munkáltatói jogkörével élve azonnali hatállyal utasítsa a főigazgatót a tárgyalások abbahagyására. Emellett kezdeményezik egy rendkívüli közgyűlés, valamint egy közmeghallgatás összehívását is.

— A kórházak között csak szakmai együttműködésről, nem intézményi egyesítésről van szó — reagált a szocialisták felvetésére Vantara Gyula. Hozzátette, a közgyűlés tavaly szeptember 24-én fogadta el azt az intézkedési tervet, melyet a csabai kórház menedzsmentje állított össze. Ebben a tervben szerepel, hogy a kórházközi együttműködésben rejlő gazdasági lehetőségeket meg kell vizsgálni, például a gyulai kórházzal. A közgyűlés 19 igen szavazattal, 2 tartózkodással elfogadta az erre a témára vonatkozó határozati javaslatokat.

— A MSZP öt képviselője nem vett részt a szavazáson, a párt tagjai ott és akkor szavazatukkal kifejezhették volna nemtetszésüket a két kórház közötti lehetséges szakmai együttműködésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!