Közélet

2009.05.27. 13:47

Másodfokon is megrótták a Varga Zoltánt megsértő képviselőt

Bűnösnek mondta ki a Békés Megyei Bíróság az orosházi Pleskó Pált, aki egy heves szócsatában – a bírósági indoklás szerint – félművelt analfabéta jelzővel illette az azóta önkormányzati miniszterré lett Varga Zoltánt.

cs. i.

A megyei bíróság mai határozatával helybenhagyta a Békési Városi Bíróság ítéletét, amely az MDF-es önkormányzati képviselőt becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek és megrovásban részesítette az orosházi képviselő-testület ülésén tett kijelentései miatt.

Egy tavaly nyári, júniusi testületi ülésen történtek miatt lett a heves szócsata után bírósági ügy. Varga Zoltán, az MSZP akkori frakcióvezetőjeként azt kérdezte a polgármestertől, visszaadta-e már az árpádsávos zászlót a Jobbik képviselőinek?

– A szélsőséges jelenségekkel szemben léptem fel, és kértem számon a polgármester ezzel kapcsolatos ígéretét – mondta az önkormányzati miniszter érdeklődésünkre.

A téma heves vitát generált, mindenki megszólalt, majd elmondta véleményét Pleskó Pál jobboldali politikus is.

– Végig többes számban fogalmaztam, nem egy embert illettem kritikával, nem volt nagy a nyilvánosság, alig voltak a teremben harmincan. Elhangzott a félművelt analfabéta jelző, de nem minősítő szándékkal – reagált a történtekre a helyi politikus, aki a bírósági ítéletet megfellebbezte.

Korábban Pleskó Pál egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a bíróság felmentette, mivel a közszereplőknek több kritikát kell elviselniük, ám később kiderült, hogy a békéltető tárgyalást követően Pleskót mégis elmarasztalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!