Közélet

2008.09.30. 12:28

Zavarkeltés vagy kiforratlanság a gyulai fürdőfejlesztésben

Cséfán Lajos szerint az övékéhez képest jóval kiforratlanabb és bizonytalanabb a Csaba Center Invest Kft. és ügyvezetője, Laczó Szabolcs által bemutatott fürdőfejlesztési porjekt. Laczó Szabolcs elmondta, ez még csak a koncepció, mely volumenében össze sem hasonlítható a Várfürdő Kft. által jegyzett projekttel. Meglátása szerint a fürdő jelenlegi vezetése tudatos zavarkeltést és félretájékoztatást folytat projektjével szemben.

cs. á.

Kiforratlan elképzelésnek nevezte a Csaba Center Invest Kft. fürdőfejlesztési ajánlatát keddi sajtótájékoztatóján a Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Cséfán Lajos megfogalmazta aggályait a hétmilliárdos beruházás pénzügyi, műemlékvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban is. Meglátása szerint sokkal kiérleltebb az ő projektjük, melyhez már megvan az építési engedély. A Várfürdő Kft. tervei szerint összesen egymilliárd forintból bővítenék duplájára a wellness központot, új szaunaparkot és fedett medence csarnokot építenének.

A Csaba Center Invest Kft. ügyvezetője szerint tudatos zavarkeltés folyik a Várfürdő Kft. vezetése részéről az ő, többek között szállodát és csúszdaparkot is magába foglaló projektjével szemben. Laczó Szabolcs — aki a fürdő bejáratánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatót — elmondta, négymilliárd forintot ők hoznának a beruházásba, a további hármat városi, pályázati és helyi vállalkozói forrásból lehetne fedezni. Ez utóbbi körből egymilliárdra már van ígérete. Mint mondta, a műemlékvédelem észrevételeit is beépítették a koncepcióba. A két projekt közül csütörtökön választ a helyi képviselő-testület, de az sem kizárt, hogy a két anyag jobb megismerése és a tisztánlátás végett elhalasztják a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!