Közélet

2008.09.18. 10:13

Fekete Laci miatt kapott fegyelmit az orosházi polgármester

Csütörtökön délelőtt fegyelmi kérdések kapcsán gyűlt össze Orosháza képviselő-testülete. A soron kívüli ülésnek a Németh Bélával szemben lefolytatott fegyelmi vizsgálat szolgáltatott apropót.

cs. i. / Beol.hu

Az elmúlt hetekben lefolytatott, s ma ismertetett vizsgálat legfőbb megállapítása, hogy az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő területén május 10-én megrendezett, közel 6 millió forint veszteséggel zárult Nemzetközi Erős Emberek Verseny ügyében nem állapítható meg csupán egyetlen személy, Németh Béla polgármester felelőssége. Az ülésen elhangzott: erre magyarázat, hogy a versenyt megelőzően történt váltás a fürdő menedzsmentjében, s a többségi tulajdonos önkormányzat delegált képviselőjét, a polgármestert is akkor váltotta Dr. Dancsó József alpolgármester a vezetésben.

Az ülésen – melyen sem az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. korábbi vezérigazgatója, Pásztor Imre, sem pedig Fekete László, a versenyt szervező kft. első embere nem jelent meg – számos pro és kontra hozzászólás elhangzott. Németh Béla az őt ért „támadásokra” reagálva azt mondta, méltatlannak tartja a körülötte kialakult helyzetet.

A fegyelmi tanáccsá átminősült képviselő-testület élén Varga Zoltán elnököl. Míg a vizsgálat eredményének ismertetése, s a vita nyílt ülésen zajlott, viszont a határozathozatalra zárt ajtók mögött került sor.

Németh Béla: „Kutyakomédia volt”

A zárt ülés végén a sajtó képvselőivel Sóki Krisztina, a vizsgáló bizottság elnöke ismertette a határozatot, mely szerint Németh Béla fegyelmi vétséget követett el, megrovás fegyelmi büntetést szabtak ki.

A történtek után az érintett, Németh Béla így reagált:

— Kutyakomédia volt. Az érdemi munkától rabolták el az időt, mindez arra megy ki, majd csak lemondok. Ez a legenyhébb büntetés, de nekem, akinek ehhez az egész ügyhöz semmi közöm, még ez is súlyos. Bírósághoz fordulok.

 

A történtek után az érintett, Németh Béla így reagált:

— Kutyakomédia volt. Az érdemi munkától rabolták el az időt, mindez arra megy ki, majd csak lemondok. Ez a legenyhébb büntetés, de nekem, akinek ehhez az egész ügyhöz semmi közöm, még ez is súlyos. Bírósághoz fordulok. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!